Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

- Advertisement -

Καταγγέλλει τον παρουσιαστή για εξευτελιστική παρουσίαση του θέματος με την φοιτήτρια του ΑΠΘ

Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας .

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε «με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα».

Η οργάνωση ενημερώνει πως «θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)».

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει οτι «σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών».

 

Πηγή: newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog