Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

«Μοναδικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πεδίο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται να είναι η αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Μετά την κατάργηση της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών και της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η αναστολή λειτουργίας 37 νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων. Μεταξύ τους, και 3 τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος, το Στατιστικής και αναλογιστικής Επιστήμης στη Σπάρτη και το Δημόσιας Υγείας στην Τρίπολη, τα οποία θα ξεκινούσαν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία το Σεπτέμβρη του 2020.

 

Χαρακτηριστικό της βιασύνης τους να ακυρώσουν τα μέτρα στήριξής της δημόσιας εκπαίδευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι αμέλησαν όχι μόνο να προχωρήσουν σε στοιχειώδη διάλογο με τα ιδρύματα, αλλά ακόμη και να συμβουλευτούν τις σχετικές αποφάσεις λειτουργίας των τμημάτων, προχωρώντας στην αναστολή του τμήματος Τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο  λειτουργεί από το τρέχουν ακαδημαϊκό έτος με 100 φοιτητές!

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δικαιολόγησε την προσθήκη του παραπάνω τμήματος στη λίστα ως παραδρομή. Η απόφαση αναστολής των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, ωστόσο, δεν αποτελεί παραδρομή αλλά είναι ενδεικτική της νοοτροπίας της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου. Κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, υποβάθμιση των περιφερειακών πανεπιστημίων, αγνόηση του αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων.

 

Πολύ περισσότερο όμως, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα μόνο μέρος της συνολικότερης στόχευσης της κυβέρνησης της ΝΔ για την Παιδεία. Κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης, λουκέτο στις σχολές, περικοπές στη χρηματοδότηση, αναστολή διορισμών και μείωση του αριθμού των εισακτέων .

 

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί κτήμα όλης της κοινωνίας και κάθε απόπειρα συρρίκνωσης του και αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα του στρέφεται εναντίον της. Η προσπάθεια της ΝΔ να γκρεμίσει όσα χτίστηκαν την τετραετία 2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια Παιδεία,  θα μας βρει σθεναρά απέναντι της».

 

 

Υπογραφές

(κατά αλφαβητική σειρά)

 

Αραχωβίτης Σταύρος

Γκιόλας Ιωάννης

Παπαηλιού Γεώργιος

Χαρίτσης Αλέξης

Ψυχογιός Γεώργιος

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι διαφορετικό έκανε ο Συριζα δηλαδή στην Παιδεία; Άντε παρατήστε μας ρε αλήτες όλοι σας! Δεν είδαμε καμία διαφορά… Τα σχολεία ανύπαρκτα, τα παιδιά διαβάζουν από τα φροντιστήρια για να δώσουν εξετάσεις σε ένα απαρχαιωμένο και άδικο σύστημα αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων που χαντακώνουν τον ψυχισμό των παιδιών… Και όταν καταφέρουν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο υπολειτουργούν τα πάντα… για να μην μιλήσω για όλα τα καθάρματα που έχουν κάνει σχολές των 19.000 μορίων, άνδρο των αναρχικο – αριστερών πεποιθήσεων. Άνδρο των μολότωφ και των τραμπούκων. Πανεπιστήμια είναι αυτά βρε άνανδροι ; Τα παιδιά μας φοβούνται μην τα μαχαιρώσουν μέσα στις σχολές τους;; Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μιλάτε κιόλας! Δεν χωνεύετε την χώρα σας δεν σέβεστε τίποτα! Σας φταίνε τα παιδιά μας και παίζετε στις πλάτες τους ! Και ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημά σας;; Είστε κομπλεξικοί επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων βγάζουν παιδιά επιστήμονες, όταν τα δικά σας κακομαθημένα με σημαία του στάλιν και όλων των ηλιθίων του πλανήτη αριστερών ή δεξιών – δεν με νοιάζει κιόλας- μαθαίνουν δύο γράμματα επειδή πληρώνετε ιδιωτικά σχολεία στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog