Οι ειδικοί λένε: Το λάδι το καταλαβαίνουμε με τη μύτη και τη γλώσσα. Όχι με το λαιμό! Πώς θα καταλάβετε αν το ελαιόλαδο που θέλετε να αγοράσετε ή αυτό που αγοράσατε ήδη είναι καλό; Δύο βήματα!

Oσμή – Φέρτε τη μύτη σας κοντά στο στόμιο του μπουκαλιού. Μυρίστε το! 

Αν το άρωματα είναι ευχάριστο, αν το μυρίζετε και πραγματικά μυρίζετε ελιές,αρώματα χορταριών και φύλλων τότε είστε σε καλό δρόμο, ενώ αν το λάδι είναι κακής ποιότητας θα αναδυθούν βαριές και δυσάρεστες μυρωδιές.

Γεύση – Χωρίς να το δοκιμάσετε με ψωμί, πάρτε ένα μικρό κουτάλι και γευτείτε το.

Αν το λάδι είναι καλό, τότε ετοιμαστείτε να νιώσετε μια ελαφρά πικράδα στο στόμα και μια σχεδόν ευχάριστη αίσθηση ελαφρού καψίματος στο λαιμό, σαν να είναι πικάντικο! Προσοχή, η αίσθηση πρέπει να είναι ευχάριστη, και όχι σαν να είναι παλιό ή να έχει γεύση χώματος.

 

 

https://www.e-daily.gr/