Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ασημένιος» ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

- Advertisement -

Μία κακή στιγμή στην έξοδο που τον υποχρέωσε να κάνει ένα μικρό βήμα δεν άφησε τον Λευτέρη Πετρούνια να κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί σε… τροχιά ολυμπιακής πρόκρισης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης μας ήρθε δεύτερος στους κρίκους στο Παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους και, τώρα, θέλει μόνο πρωτιές στα τρία επόμενα και υψηλή βαθμολογία για να μπει στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Το  χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Γιανγκ Λιου, ο οποίος έφτασε τα τρία στη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων.

Το θετικό από τη διοργάνωση του Κότμπους είναι ότι ο πρωταθλητής μας δείχνει σαφώς βελτιωμένος αγωνιστικά από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συνέλεξε 14,866 βαθμούς ενώ στον προκριματικό είχε πάρει 14,933 β. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14,833 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία από τον άλλο Κινέζο, τον Χάο Γιόου.

Τώρα, ο Πετρούνιας για να υπερισχύσει του Γιανγκ Λιου και να πάρει το «εισιτήριο» για το Τόκιο θα πρέπει να κάνει το «3 στα 3» στα τρία εναπομείναντα παγκόσμια κύπελλα και να κατακτήσει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στη Μελβούρνη (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020). Επιπλέον, πρέπει  να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).

Οι Γερμανοί διοργανωτές πρόσφεραν στον Λευτέρη Πετρούνια ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση «Welcome to Cottbus anytime Σοφία».

 

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog