Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενημερωτική Ημερίδα του έργου e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας

- Advertisement -

Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου ημερίδα του έργου «e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας», με στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών και των πεπραγμένων του έργου.


Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο συντονιστής του έργου αλλά και εκπρόσωπος της Rap Media, κ.Ραψωματιώτης Δημήτρης με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ χαιρέτισαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που είναι εταίροι στο πρόγραμμα, η κα Τσακίρη Δέσποινα, Επιστημονική Υπεύθυνη  & Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και η κα Νικολέττα Γεωργογιάννη, εκπρόσωπος της Best Cybernetics.

Ένα σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ.Νανόπουλος Βασίλης, τονίζοντας την σημαντικότητα της δράσης και τις συνέργειες με τις δράσεις του Δήμου στο πολιτισμό.

Ακολούθησε παρουσία των όσων έχουν γίνει από τους τρεις εταίρους του προγράμματος. Ο  κ.Μάκης Ζώντος και ο κ.Παναγιώτης Κουκουζέλης,  εκπρόσωποι της Best Cybernetics,  έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της Διαδικτυακής πύλης, του mobile app και της e-Learning πλατφόρμας, η κα Καψάλη Δέσποινα, εκπρόσωπος της Rap Media, αναφέρθηκε στα όσα έκανε η ομάδα της Rap Media στο «ταξίδι» αυτό της αναζήτησης πηγών πληροφόρησης αλλά και στην προσωπική επαφή με όσους άπτονται με την λαογραφία. Τόνισε επίσης την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εταίρων με στόχο την  καλύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου. Τέλος τον λόγο πήρε η κα Ξέστερνου Μαρία, καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας, που παρουσίασε τη μέχρι τώρα δράση του Πανεπιστημίου και έδωσε την ιδιαίτερη χροιά του e-Learning που προετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί σε επόμενη εκδήλωση.

Το κλείσιμο της ημερίδας έγινε από την κα Αθηνά Κόρκα- Κώνστα, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας  & Πολιτισμού, η οποία  δήλωσε ενθουσιασμένη από τη παρουσίαση και τα μέχρι τώρα παραδοτέα του προγράμματος, αναφέρθηκε στη μεγάλη χρησιμότητα του και στην χρήση του από τις  δράσεις της Περιφέρειας και τόνισε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή της το πρόγραμμα αυτό.

Οι εταίροι του e-Sisifos έχουν θέσει πολύ δυνατά θεμέλια με την υλοποίηση αυτών των εφαρμογών τα οποία βελτιώθηκαν και έγιναν καλύτερα με την συμμετοχή όλων όσων αγαπούν την λαογραφία της Κορινθίας προκειμένου να στεγάσουν  ένα πολύ σημαντικό υλικό για τον τόπο μας.


Τώρα είναι η σειρά όλων όσων αγαπούν και θέλουν να βάλουν και το δικό τους λιθαράκι να ανεβάσουν λαογραφικό υλικό στην πλατφόρμα του e-Sisifos, με την δική τους υπογραφήώστε να το αφήσουν παρακαταθήκη και στις επόμενες γενιές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog