Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Οι δημοτικοί σύμβουλοι που δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου

- Advertisement -

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, που έλαβε χώρα την 9η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, το έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο “Ορισμός δημοτικών συμβούλων – δικαιούχων αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου”

 

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα.

Η ανωτέρω αποζημίωση δεν καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται: α) στους Δήμους των εκλογικών περιφερειών Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιά και Α’ Θεσσαλονίκης, β) στους λοιπούς Δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου. Η εξαίρεση της περίπτωσης α’ δεν ισχύει για τους νησιωτικούς δήμους που υπάγονται διοικητικά στις περιφέρειες αυτές, στους οποίους εφαρμόζεται η ειδική εξαίρεση της περίπτωσης β’ .

Το ύψος της αποζημίωσης αυτής, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α..

Κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Κατ’ εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε η ΚΥΑ 11836/17.04.2018 (ΦΕΚ 1417/25.04.2018 τεύχος Β’)η οποία έχει έναρξη ισχύος από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4483/2017, δηλ. από 31.07.2017.

Ετσι, όσοι δημοτικοί σύμβουλοι διαμένουν μόνιμα 10 χιλιόμετρα μακριά από το Δημαρχείο δικαιούνται αποζημιώσεως .
Κατά συνέπεια οι δημοτικοί σύμβουλοι που δκαιούνται να λάβουν την αποζημίωση για τη συμμετοχής τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι οι:
Κορδαλή Σωτηρία (παράταξη Γκιώνη),
Νικολάου Σωτήριος,(παράταξη Πρωτοπαππά)
Πέτρου Θεόδωρος,(παράταξη Λογοθέτη)
Πέτρου Παναγιώτης.(παράταξη Πρωτοπαππά)
εκτός των έμμισθων όπως αναφέραμε παραπάνω π.χ. Ράτης Σπυρίδων
Σημειώνεται ότι την αποζημίωση λόγω της χιλιομετρικής απόστασης δικαιούται και ο κ. Δέδες Δημήτρης (παράταξη Λογοθέτη) ο οποίος δεν δέχθηκε να τη λάμβάνει.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog