Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανατροπή: Πάμε σε πρόωρες εκλογές; Τι δείχνει έρευνα της MRB

- Advertisement -

Με διαφορά  12,3% προηγείται η ΝΔ  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα έρευνα της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα, Πέμπτη (12/12).

Η εν λόγω έρευνα διενεργήθηκε από την MRB για λογαριασμό του Real στο διάστημα 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου σε δείγμα 2000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face).

 

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ) φτάνει το 7,7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 61,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8% και το «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» φτάνει το 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 35,5% των πολιτών απαντά η ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόωρες εκλογές

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», με το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» και στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Δείτε στην gallery αναλυτικά τα ευρήματα της MRB:

mrb1.jpg
01

Καταλληλότερος πρωθυπουργός φαίνεται να αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα και κλίμα δυσαρέσκειας

Τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι: Η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 56,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 16,9% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 59,4% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 12,9% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 59,2% των πολιτών θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, το 70,2% να πιστεύει ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια.

 

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog