Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Παπαφίλης: To 17χρονο αστέρι του ΑΟΛ

- Advertisement -

Ο Νίκος Παπαφίλης ήταν το πρόσωπο της 12ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, με το πέναλτι που έπιασε στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Θύελλα Πετρίου και κράτησε το 3-2 για τον ΑΟ Λουτράκι.

Ο 17χρονος τερματοφύλακας πρόσθεσε μια πολύ δυνατή στιγμή στο βιογραφικό του, καθώς στην τελευταία φάση του ματς, «ψάρεψε» τον Βασίλη Μπακασέτα και χάρισε τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του.

Στην 3η του σεζόν στην πρώτη ομάδα του ΑΟΛ, ο Παπαφίλης έχει πάρει φέτος τα γάντια του βασικού και δικαιώνει διοίκηση και τεχνική ηγεσία, που το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισαν να τον εμπιστευθούν για το «Νο 1» και να μην προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου έμπειρου γκολκίπερ. Ο νεαρός έχει πραγματοποιήσει ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις, κερδίζει εμπειρίες και κάνει σταθερά βήματα προόδου, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Όνειρο του να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο στα επόμενα χρόνια και να ανοίξει τα φτερά του για μια καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σοβαρό παιδί, ώριμο για την ηλικία και με πάθος για το ποδόσφαιρο, ο νεαρός Νίκος είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρο του.

Γιος τερματοφύλακα

Αυτός που μπόλιασε τον Παπαφίλη με τον… μικρόβιο του τερματοφύλακα, δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, Μιχάλη Παπαφίλη, που άφησε το στίγμα του στα κορινθιακά γήπεδα ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους γκολκίπερ την δεκαετία του ’90.

Ο νεαρός Νίκος μετρά σχεδόν μια δεκαετία στον ΑΟΛ, καθώς ξεκίνησε από τις Ακαδημίες, έχοντας πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα με την Κ16 του συλλόγου. Έχει πάρει μέρος σε αρκετά τουρνούα με αντιπάλους επαγγελματικών συλλόγων, ενώ είχε κάνει προπονήσεις και με την Ακαδημία της ΑΕΚ.

Την περσινή σεζόν, ο Παπαφίλης είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, στο ματς κυπέλλου με την Κόρινθο, όταν συγκρούστηκε με αντίπαλο. Χρειάστηκε να μείνει σχεδόν 2 μήνες εκτός δράσης ωστόσο, γύρισε ακόμη πιο δυνατός, ξεπερνόντας το ισχυρό σοκ του τραυματισμού.

Η περσινή ήταν η πρώτη του σεζόν στην Α’ κατηγορία, με περισσότερες από 15 συμμετοχές, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε πάρει το… βάπτισμα στη Γ’ Εθνική με 2 συμμετοχές.

«Δουλευταράς και εξελίξιμος»

Τη φετινή σεζόν ο Παπαφίλης δουλεύει με τον Γιώργο Αμπαδιωτάκη, ο οποίος έχει αναλάβει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων του ΑΟΛ. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ με μεγάλη καριέρα σε Κόρινθο, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Παναχαϊκή μας μίλησε για τον Παπαφίλη.

«Ο Νίκος είναι ένας νεαρός εξελίξιμος τερματοφύλακας, που δουλεύει σκληρά, έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει και μέσα απ΄τη δουλειά, μπορεί να διεκδικήσει το όνειρο του και να παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι λογικό σ’ αυτή την ηλικία να κάνει και λάθη. Όλοι μας στην ομάδα τον πιστεύουμε και του εύχομαι να φτάσει εκεί που επιθυμεί», σχολίασε ο Αμπαδιωτάκης.

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog