Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καιρός – «Ζηνοβία»: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα

- Advertisement -

Συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία», που σφυροκοπά τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα που τη συνοδεύουν.

Η «Ζηνοβία» έφερε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την Τροχαία να προχωρά σε διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους. Απαραίτητες είναι και οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας (5ο χλμ) στην περιοχή της Μάνδρας.

Προετοιμασμένοι θα πρέπει να είναι και οι οδηγοί που κινούνται σε περιοχές όπως η Ημαθία, η Πέλλα, η Καστοριά, η Φλώρινα, το Πήλιο, η Εύβοια, τα Καλάβρυτα, σε ορεινές περιοχές των Χανίων και άλλα.

Αναλυτική πρόγνωση

Σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Βαθμιαία από τη νύχτα θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog