Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι:Δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έδωσαν τελικά το παρών στο δημοτικό συμβούλιο

- Advertisement -

Αναβλήθηκαν όπως αναμενόταν οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων, αφού όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, οι 5 από τις 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης), είχαν εκδώσει κοινό Δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημέρωναν ότι δεν θα δώσουν το παρών…

 

Σύμφωνα με τον Κλεισθένη, για την ύπαρξη απαρτίας και με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων, τα παρόντα μέλη του ΔημοτικούΣυμβουλίου, πρέπει να είναι περισσότερα από τα απόντα. Συγκεκριμένα, στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη απαιτούμενη απαρτία ώστε να αρχίσει η συνεδρίαση, πρέπει να παρευρίσκονται τουλάχιστον 14 μέλη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020.

Παρόντες, από την συμπολίτευση εκτός του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, ήταν οι: Φίλιππας Θυμής, Πρωτονοτάριος Δημήτρης, Κώστας Παντελέου, Σάκης Παπαθανασίου, Σωτήρης Πέρρας, Τάσος Σακελλαρίου, Κορδαλή Σωτηρία, Σπύρος Ράτης.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επιλογή Ευθύνης”, Κωστής Ζερβός,έδωσε το παρών μόνο για το έκτακτο θέμα, το οποίο αφορούσε σε Αποδοχή ποσού #29.460,00# € από ΥΠ.ΕΣ. (ΚΑΠ 2019) για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και κατά προτεραιότητα των δαπανών θέρμανσης των Σχολείων του Δήμου. Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, πρόθεσή του ήταν να προσπαθήσει να πείσει και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης να δώσουν το παρών μόνο για το συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Το αίτημά του ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από τους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων.

 

Τα πραγματα όμως, είναι διαφορετικά όσον αφορά στον Αλκιβιάδη Δρίτσα, ο οποίος ήταν και το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης που έδωσε κανονικά το παρών και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητιόταν ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020. Σε δηλώσεις του στο loutrakiblog.gr, αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψήφιζε τον Προϋπολογισμό, ωστόσο εξέφρασε την αντίθεση του ως προς το κείμενο που συνέταξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, αφού θεωρεί ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να εκφράσουν τις αντιθέσεις τους ως προς τον τρόπο διοίκησης του Δήμου.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Βρίσκομαι εδώ, όχι για να ψηφίσω τον Προϋπολογισμό, αλλά εκφράζοντας την αντίθεσή μου ως προς τον τρόπο που επέλεξαν οι επικεφαλής των παρατάξεων να διαμαρτυρηθούν για το “διακοσμητικό” ρόλο που έχουν στο συμβούλιο, αφού η πιθανή αρνητική ψήφος τους δεν παίζει κανέναν ρόλο ως προς την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να απευθυνθούν στους βουλευτές της ΝΔ στο Νομό και να διαμαρτυρηθούν για την αλλαγή του εκλογικού Νόμου που επί της ουσίας στερεί δικαιώματα από την Αντιπολίτευση”.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog