Στον απόηχο της αποχής σύσσωμης της αντιπολίτευσης   εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι, από το δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός προϋπολογισμός για το 2020.

Οι επικεφαλής των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης,Μαρία Πρωτοπαππά,Κωνσταντίνος Λογοθέτης,Ιωάννης Καραπανάγος,Κωστής Ζερβός,Δημήτρης Βασιλείου,  με κοινό δελτίο τύπου ενημέρωσαν λίγο πριν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 ότι δε θα δώσουν το παρών με αποτέλεσμα η συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού να ματαιωθεί.

διαβάστε περισσότερα

Λουτράκι:ΒΟΜΒΑ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στον “αέρα” το δημοτικό συμβούλιο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του loutrakiblog.gr με τον επικεφαλής της παράταξης “Με τους Πολίτες Μπροστά”  Κώστα Λογοθέτη και σε  ερώτησή μας γιατί προέβησαν σε αυτή την κίνηση, απάντησε:

Ο Κώστας Λογοθέτης εξηγεί το λόγο που δε συμμετέχει σύσσωμη η αντιπολίτευση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο

Αργότερα η δημοτική αρχή με δελτίο τύπου της στηλίτευσε με αιχμηρό τρόπο λέγοντας πως Το συμφέρον των συνδημοτών μας είναι πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Λουτράκι:H απάντηση της δημοτικής αρχής στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που απουσίασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν συμμετείχε και πάλι ολόκληρη η παράταξη “Με τους Πολίτες Μπροστά” με επικεφαλής τον Κώστα Λογοθέτη και τους δημοτικούς συμβούλους, Θανάση Μουζάκη, Θοδωρή Πέτρου και Δημήτρη Δέδε.

Κατά τη συνεδρίαση, αφού εκφράστηκαν διαφωνίες από την αντιπολίτευση για τον περιοριμένο ρόλο της λόγω του εκλογικού Νόμου και για τη χρονική στιγμη (τελευταία ώρα όπως ειπώθηκε) που ήρθε προς ψήφιση ο προϋπολογισμός και αφού ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις, ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020 εγκρίθηκε με 9 ψήφους υπερ (της δημοτικής αρχής) ενώ η αντιπολίτευση απείχε.

Στο δημοτικό συμβουλιο έδωσαν το παρών οι Μαρία Πρωτοπαππά,Παναγιώτης Πέτρου,Γιάννης Καραπανάγος,Κωστής Σταυρόπουλος οι οποίοι παρουσιάστηκαν για να υπάρξει απαρτία και αποχώρησαν πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Χρήστος Ασημακόπουλος έδωσε το παρών δεν αποχώρησε αλλά απείχε της ψηφοφορίας.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης είπε πως 4 δήμοι στην Κορινθία ψήφισαν τέλος του χρόνου τον προϋπολογισμό τους καθώς επίσης και το Περιφερειακό συμβούλιο,σε απάντησή του στην αντιπολίτευση ότι το θέμα ήρθε τελευταία ώρα.

Την εισήγηση του προϋπολογισμού έκανε ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών κ.Τασος Σακελλαρίου ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις τις οποίες θα εντάξει στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού .Συναινετικά είπε φέρτε μου τις προτάσεις σας να υλοποιήσουμε.

Σε επόμενο άρθρο θα δημοσιεύσουμε ολόκληρη την εισήγηση του προϋπολογισμού για το 2020.