Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ηφαιστίων»: Σε λευκό κλοιό η χώρα – Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος

- Advertisement -

Αδιάκοπο είναι το σφυροκόπημα του «Ηφαιστίωνα» από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας τα προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας, δεν άργησαν να έρθουν, με συνεχείς διακοπές ρεύματος και κλειστούς δρόμους, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου.

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, αλλά και στα βόρεια της χώρας, η χιονόπτωση κατά τόπους είναι έντονη, με την ΕΛ.ΑΣ να ανακοινώνει ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα, αλλά και ποιοι χρειάζονται αλυσίδες.

Αναλυτικότερα, στην Αττική κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

-Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
-Επί της Λεωφόρου Χασιάς, από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 16:40’ της 05/01/2020).
-Περ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 07:30’).

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα -Υμηττός, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Επίσης, λόγω χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία από το ύψος της ταβέρνας «Θέα» διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και από 27η χ/θ Π.Ε.Ο. Αθηνών- Θήβας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχή Κάζα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, η έκτακτη απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει μόνο για το τμήμα της εθνικής οδού από Λάρισα έως Αθήνα και για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Απαγορεύεται, ωστόσο, προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν σε όλους τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές
Σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9.30 περίπου το πρωί της Δευτέρας (06/01) όπως μεταδίδει το tvstar.gr.

Πρόκειται για τις περιοχές που είναι στο δρόμο προς την Κύμη. Η κεντρική γραμμή έχει τεθεί εκτός και ακόμη είναι άγνωστο πότε θ’ αποκατασταθεί. Είχε προηγηθεί 4ωρη διακοπή στην βόρεια πλευρά του δήμου όπως Άγιος Ιωάννης, Άγιος Λουκάς, Τραχήλι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα το πρωί έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην Άνδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου διανομής, αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

Χιονοπτώσεις και σε νησιά
Σφοδρή είναι η χιονόπτωση στη βόρεια Χίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Όσον αφορά τη Σάμο, δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Χιονίζει από το πρωί σήμερα και στη δυτική πλευρά της Μυτιλήνη και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.
Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με εξαίρεση στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό – Πολιχνίτο όπου η κίνηση έχει διακοπεί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος.

Προβλήματα στα Χανιά

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Χανίων προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους.

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στα τμήματα από το Καλάμι έως την Σούδα και από Γαλατά έως και Νωπήγεια υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και πετρών με τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών να εργάζονται ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα.

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν και στον επαρχιακό δρόμο από Ταυρωνίτη προς Βουκολιές στην περιοχή της Νερατζιάς. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Από την κακοκαιρία αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων και του δήμου Κισσάμου.

Στην Λεωφόρο Σούδας των Χανίων έπεσε μεγάλο δέντρο χωρίς να προκληθεί κάποιο ατύχημα ενώ στο παλιό λιμάνι των Χανίων και το λιμανάκι του Πλατανιά από τον υψηλό κυματισμό βυθίστηκαν μικρές βάρκες.
Στο κέντρο των Χανίων από πτώση δέντρου προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Κατά την διάρκεια της νύκτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε τρία άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της υψηλής στάθμης υδάτων, στην περιοχή του Σταλού , ενώ στην περιοχή της Κισάμου πυροσβέστες απομάκρυναν ζευγάρι ηλικιωμένων από κατοικία που πλημμύρισε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog