Οταν ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, έπιανε τον σταυρό
Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ των τελευταίων ετών και το 2016 είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την προσφυγική κρίση.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και είχε ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος το 1986.
Έναν χρόνο αργότερα άρχισε τη συνεργασία του με το Reuters.
Με τον φακό του είχε καταγράψει συγκλονιστικά γεγονότα του 20ου και του 21ου αιώνα μεταξύ των οποίων την κηδεία του Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια και του πολέμους στην Κροατία, την Βοσνία και το Κόσοβο, στην Τσετσενία, την Σιέρα Λεόνε, στην Σομαλία, στο Αφγανιστάν και στον Λίβανο.
Κάλυψε τον πρώτο και δεύτερο πόλεμο στον Κόλπο, την Αραβική Άνοιξη στην Αίγυπτο στην Λιβύη και στην Τυνησία.
Κάλυψε επίσης το Μεσανατολικό, τους σεισμούς στο Κασμίρ, την Τουρκία, την Ελλάδα και το Ιράν και άλλα μεγάλα γεγονότα σε όλο τον κόσμο.
Ο φακός του Γιάννη Μπεχράκη κατέγραψε επίσης 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Ήταν επικεφαλής στο γραφείο του Reuters στην Ιερουσαλήμ από το 2008 έως το 2009.
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική κρίση.
Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Εδιμβούργο, Νέα Υόρκη, Ρώμη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ντουμπάι.
Είχε κάνει και πολλές ατομικές εκθέσεις.

O Γιάννης Μπεχράκης αγαπούσε την κάμερά του και δεν την αποχωριζόταν ποτέ. Οταν όμως βρέθηκε στο δίλημμα να βουτήξει στα παγωμένα νερά του Αιγαίου που θαλασσοπνίγονταν προσφυγόπουλα, δε σκεφτηκε ούτε μια στιγμή τι πρέπει να κάνει. Βούτηξε με τα ρούχα και έσωσε τα παιδιά….

Εφυγε στις 2-3-2019 σε ηλικία 59 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.