Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κιάτο: Νέα χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ για Στάδιο Ολυμπιακών Προδιαγραφών!

- Advertisement -

Νέο υπερσύγχρονο στάδιο, για τη φιλοξενία αγώνων ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών και την διοργάνωση αγώνων στίβου, δημιουργείται στο Κιάτο, χάρη στη χρηματοδότηση που πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Το έργο που έρχεται να δώσει απάντηση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του δήμου Σικυωνίων, προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία κουλουάρ στίβου 8 διαδρομών, εγκαταστάσεων άλματος εις ύψος, εις μήκος και επί κοντώ, ρίψεων δίσκου, ακοντίου, σφύρας και σφαίρας, αλλά και την λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα.

Το Δημοτικό Στάδιο Κιάτου αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, αλλά και να καταστήσει το δήμο Σικυωνίων αθλητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χρηματοδότηση του έργου, τόνισε πως: «η εξασφάλιση υποδομών και η υποστήριξη δράσεων αθλητισμού αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ενίσχυση του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας είναι το ασφαλέστερο όχημα για την μετάβαση σε έναν μέλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημοτικού Σταδίου στην πόλη του Κιάτου αναβαθμίζει πολλαπλά το δήμο μας, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αναπτύσσοντας έτσι μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία».

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υφυπουργό ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα για τις ενέργειές του για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog