Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σωτήρης Πέρρας:Οι καταγγελίες για τα αδέσποτα απέχουν από την πραγματικότητα (video)

- Advertisement -

Στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Πέρρας Σωτήρης απάντησε για το δημοτικό κυνοκομείο και τα αδέσποτα του δήμου.

“Υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο. Εδώ και ένα χρόνο.Πίσω από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.Φιλοξενούμε 70 αδέσποτα.

Μόνιμο κτηνίατρο οι δήμοι δεν έχουν, ούτε μας επιτρέπεται να πάρουμε. Προσπαθήσαμε πέρυσι μέσω ΟΑΕΔ να πάρουμε και δεν ήρθε κανείς να κάνει αίτηση. Γι’ αυτό έχουμε σύμβαση με δυο κτηνιάτρους που μας βοηθούν (ιδιώτες).

Γνωρίζω ότι λέγεται και ότι γράφεται, μάλιστα τα ΜΜΕ τα τοπικά τα γράφουν αυτά, το προβαλλουν πολύ, το ευχαριστιώνται αυτό που γίνεται.

Αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οτι δεν αγαπάμε και δεν φροντίζουμε τα ζώα. Εμείς λειτουργούμε ενιαία. Για όλα τα ζώα σε όλς τις περιοχές. Και στο Λουτράκι, και στους Αγίους, και στα Ισθμια, δεν υπάρχει μόνο χωματερή.

Εμείς χαλάμε 60.000 ευρώ το χρόνο, αν και ειμαστε ένας μικρός δήμος. Ο εγκλωβισμός να ξέρετε των ζώων απαγορευεται. Τα περιθάλπτουμε και μετά είμαστε υποχρεωμένοι να τα εναποθέτουμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στη χωματερή έχουμε κάνει ήδη 40 στειρώσεις. Μου κάνανε και καταγγελία πάλι στον Εισαγγελέα, έχω δέκα καταγγελίες μέχρι στιγμής. Καταγγελίες ψευδείς που επιφυλάσσομαι και γω νομικά γιατί τα δικαστήρια τρέχουν.

Η χωματερή κάτω στη χαράδρα χαμηλά δεν μπορεί να φραχτεί. Παρατάνε τα σκυλιά. Οσοι έχουμε σκυλιά να προσέχουμε και να κάνουμε στείρωση. Παρατήσανε εκεί τρια μικρά κουταβάκια.

Υπάρχει και ένα παράνομο κυνοκομείο με 45 σκυλιά, της Δέσποινας της Ζερβού που πέθανε. Φροντιζουμε και αυτά τα σκυλιά. Ο εισαγγελέας μου έδωσε εντολή να τα αφήσω ελεύθερα. Δεν το έκανα φυσικά. Αμα θέλουν οι εθελοντές να έρθουν να βοηθήσουν. Που είναι η φιλοζωΐα τους;

Εχουμε ειδικό εκπαιδευτή για να πιάνουμε τα ζώα της χωματερής. δεν πιάνονται, είναι φοβικά. Οσοι είναι λοιπόν φιλόζωοι και μιλάνε, να συνεργαστούν με τη φιλοζωϊκή Λουτρακίου και να μας βοηθήσουν στονδύσκολο έργο μας” ανέφερε ο κ. Πέρρας

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog