Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τατούλης: “Δεν είναι απλά ρεβανσιστής, λαϊκιστής και ψεύτης ο Νίκας-Ετοιμάζεται colpo grosso με «πέτσινες» απαιτήσεις εργολάβων;”

- Advertisement -

Στην αντεπίθεση περνά η παράταξη του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος” μετά τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αμοιβές δικηγόρων σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ την τριετία 2017-2019 από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, διαμηνύοντας ότι πολύ σύντομα θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο νυν περιφερειάρχης να αποδείξει όσα ισχυρίζεται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για “colpo grosso”  με πέτσινες απαιτήσεις εργολάβων στην Πελοπόννησο, και αναφέρεται σε περιστατικά κατά τη διακυβέρνησή της όπου και πέτυχε δικαστικά  μείωση υπέρογκων απαιτήσεων εργολάβων ή ακόμα και μηδενική καταβολή τους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

«Δεν είναι απλά ρεβανσιστής, λαϊκιστής και ψεύτης ο Π. Νίκας. Ετοιμάζεται colpo grosso με «πέτσινες» απαιτήσεις εργολάβων στην Πελοπόννησο;»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Δευτέρα 13.01.2020 & ώρα 21:01, αναρτήθηκε δελτίο τύπου, με το οποίο, βγήκε στο φώς δήλωση του Π. Νίκα που έκανε λόγο για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε αμοιβές δικηγόρων», η οποία μάλιστα, κατά τον ίδιο προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ την τελευταία τριετία.
Αφήνοντας στην άκρη τις νομικές προεκτάσεις του θέματος και την κάθετη κι ανυποχώρητη αντιμετώπιση των υπονοιών περί διαφθοράς, καλούμε τον κ. Νίκα να δώσει στην δημοσιότητα αναλυτικά την λίστα των υποθέσεων, των ποσών και των δικηγορικών γραφείων που τις ανέλαβαν.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι με τον ίδιο τρόπο που πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αντιπαρατιθέμενοι σκληρά και θωρακισμένοι νομικά για παράλογες απαιτήσεις εργολάβων, οι οποίοι απαιτούσαν πάνω από 200.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (για συμβάσεις των Νομαρχιών και της διορισμένης Περιφέρειας πριν το 2011) και πετύχαμε να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ σε «πέτσινες» απαιτήσεις, με τον ίδιο τρόπο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα «τελειώσουμε πολιτικά» όλους όσους σήμερα ή αύριο έχουν την κρυφή σκέψη στο νου να συμβιβαστούν με τους εργολάβους και να πληρώσουν εκατομμύρια, κάνοντας δήθεν οικονομία στις δικηγορικές αμοιβές! Για όσα μέχρι σήμερα επιτύχαμε είμαστε περήφανοι. Για το αύριο είμαστε απλά αδίστακτα αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Όσο για τον κ. Περιφερειάρχη που αναρριχήθηκε στον θώκο μόνο με ψέματα και ως δεκανίκι της σημερινής εξουσίας που τον επέβαλε εμμονικά κι αυτή με ψέματα, οι πρώτες 150 ημέρες του στην διοίκηση της Πελοποννήσου αναδεικνύουν το βάθος του αναξιοπρεπούς του πολιτικού βηματισμού: συνεχίζει να αναθέτει υποθέσεις σε δικηγόρους και μάλιστα σε γραφεία των Αθηνών. «Άλλα λέει κι άλλα κάνει… τζάμπα σωστός με το στανιό;» …

Πώς προστατεύσαμε το δημόσιο συμφέρον, κόβοντας τους δρόμους της διαπλοκής

Το 2011, παραλάβαμε υποθέσεις που αφορούσαν διεκδικήσεις εργολάβων, και άλλες απαιτήσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει βόμβα στα δημοσιονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι υποθέσεις αυτές έρχονταν από συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις Νομαρχίες και την Διορισμένη Περιφέρεια και αφορούσαν «πέτσινες» απαιτήσεις και ως επί το πλείστον έργα – φαντάσματα. Η απόφαση μας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θα συμβιβαστούμε. Θα τους πάμε στα δικαστήρια μέχρι τέλους».

Ενδεικτικά, αξίζουν να αναφερθούν οι κάτωθι υποθέσεις:

1ον) Στον δρόμο Ρωμανός – Γαργαλιάνοι εκκρεμούσαν πριν το 2011 προσφυγές του εργολάβου για είσπραξη απαιτήσεων ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Η ισχυρή νομική μας υποστήριξη και η ανυποχώρητη στάση μας είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση δύο θετικών αποφάσεων υπέρ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δημοσίου συμφέροντος και την απόρριψη των ισχυρισμών της εταιρείας. Οι δύο άλλες προσφυγές του αναδόχου που εκκρεμούσαν, συζητήθηκαν και είμαστε σε αναμονή της έκδοσης των αποφάσεων. Να σημειωθεί δε, ότι υπάρχει και εδώ θετική εισήγηση υπέρ της περιφέρειας Πελοποννήσου και του δημοσίου συμφέροντος. Η περιφερειακή Αρχή Τατούλη δεν πλήρωσε ούτε σεντς στον εργολάβο. Η επόμενη διοίκηση Νίκα , και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα απλώς η έκδοση των αποφάσεων, με εντολή δική του, άλλαξε δικηγόρο και όρισε νέον δικό της, αν και οι υποθέσεις είχαν συζητηθεί. Τι τρέχει; Τι σκέψεις μπορούν να περνούν από το μυαλό της αυλής;

2ον) Πριν το 2011 , οι απαιτήσεις του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων από οφειλές ενός Τέλους επί των δημοσίων έργων που είχαν εκτελεστεί επί Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων άγγιζαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Και σε αυτήν την υπόθεση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς.

3ον) Οι απαιτήσεις των δομών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιστροφές 40 εκατομμυρίων ευρώ συνεπεία παραλείψεων της Διαχειριστικής Αρχής κατά την προηγούμενη περίοδο κερδήθηκαν και αυτές στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και σε αυτήν την περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς.

4ον) Στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων επί των ημερών μας, η περιφέρεια Πελοποννήσου άλλαξε στρατηγική. Ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι για τον δρόμο Ρωμανός – Γαργαλιάνοι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν από το 2011 ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Στο Γύθειο – Αρεόπολη, ενώ οι πρωτόδικες αποφάσεις για τις επιτάξεις ξεπερνούσαν τα 7 εκατ. Ευρώ, με την δική μας προσφυγή κερδήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο. Ενώ, στον δρόμο Νεάπολη- Μονεμβασιά, για τον οποίο εξαρχής αναλάβαμε την ευθύνη, μήκους 10 χλμ και με πρόβλεψη του κόστους των επιτάξεων 7 εκατ. Ευρώ, τελικά πετύχαμε να πληρώσουμε μόλις 350.000 ευρώ!

2011- 2019: «Βάλαμε τέλος στην διαπλοκή με τους εργολάβους και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Και σήμερα τι; Ο Περιφερειάρχης των Αναθέσεων και η ‘κανονικότητα’ Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο»

Ο Π. Νίκας, δήμαρχος των αναθέσεων και σήμερα «περιφερειάρχης των αναθέσεων» γυρίζει τον τόπο μας στο σκοτεινό παρελθόν και εγκαθιστά τη δική του ….«κανονικότητα» από την Καλαμάτα σε όλη την Πελοπόννησο. Κανείς πολίτης δεν μπορεί να ξεχνά ότι ο Π. Νίκας δεν έχει ακόμη απαντήσει πού πήγαν τα 7,5 εκατ. Ευρώ που έδωσε ως δήμαρχος με αναθέσεις σε συμμορία σκουπιδοεργολάβων, οι οποίοι γέμισαν σκουπιδαριά την Μεγαλόπολη , την Γορτυνία και την Ολυμπία. Και τέλος, με αφορμή την παρουσία του Π. Νίκα χθες σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κορινθία σε χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων, ακόμη δεν έχει απαντήσει ο πρώην δήμαρχος για τα αίτια της φωτιάς σε εγκαταστάσεις στην Μαραθόλακα επί των ημερών του. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που υποσχεθήκατε για την Πελοπόννησο, κ. Μητσοτάκη; Η «κανονικότητα» του επιστήθιου φίλου της οικογενείας σας;

Να γνωρίζετε κ. Νίκα, εσείς και οι «υποβολείς» σας ότι πολύ σύντομα θα «τσαλακωθείτε» ή «θα αφανιστείτε πολιτικά», αφού με την συγκεκριμένη συκοφαντική σας δήλωση, όπου παρόλο που ξέρετε την αλήθεια, την αποκρύπτετε δολίως με στόχο την εξόφληση πολιτικού γραμματίου της εξαφάνισης της «Νέας Πελοποννήσου», θα αποτελέσει για εσάς μοιραίο πολιτικό λάθος.
Πολύ σύντομα θα κληθείτε ενώπιον της Δικαιοσύνης να αποδείξετε σε ότι αφορά τις αμοιβές των δικηγόρων, την «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος», όπου τόσο προκλητικά και πολιτικά ανερυθρίαστα δημοσιοποιήσατε”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog