Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για την τουριστική προβολή.

- Advertisement -

Όταν αναφέρεστε στον τουρισμό

Δεν αναφέρεστε στο δικαίωμα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων για διακοπές – αναψυχής – ξεκούρασης.

Δεν αναφέρεστε  στις άθλιες μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και αμοιβής των εργαζομένων στα σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα, στα 5στερα κλπ.

Νοιάζεστε για το πώς θα αυξηθούν οι δουλειές και τα κέρδη των καπιταλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό τον τομέα.

Διατίθενται εκατομμύρια ευρώ π.χ. για εκθέσεις ανά τον κόσμο, όπου πάτε μαζί με μεγαλοξενοδόχους, με εξαγωγείς, για να γίνουν Β2Β συναντήσεις και να κλείσουν δουλειές.

Πάει π.χ. ο τυποποιητής ή ο εξαγωγέας λαδιού και κλείνει τις δουλειές του, αλλά το λάδι για τον παραγωγό είναι στα 2 ευρώ το κιλό.

Και μόνο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΣΕΤΕ, για την Πελοπόννησο για το πρώτο εννεάμηνο του 2019 (σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018) που δημοσίευσε η εφημερίδα Ελευθερία είναι αποκαλυπτικά.

Μείωση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ των ταξιδιωτικών εισπράξεων ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ. Μείωση της δαπάνης ανά ταξιδιώτη στη Πελοπόννησο στα 483 ευρώ από 491 το 2018, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε στα 502 ευρώ από 491 το 2018. Και όλα αυτά όταν διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, από το ΠΔΕ, μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ και πάει λέγοντας.

Μόνο για τη Μυθική Πελοπόννησο διατέθηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ.

Χρηματοδοτείται ακόμα απευθείας τις αεροπορικές εταιρείες Καμαρώνει η προηγούμενη αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις της για αυτές τις χρηματοδοτήσεις, εσείς τις κρύβετε.

Ακόμη ψάχνω να βρω, που πήγε το μισό εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε στην Easy Jet στην αεροπορική εταιρεία που κάνει πτήσεις τσάρτερς στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, δόθηκε λέει για τουριστική προβολή. Έκτοτε από το 2012 σταμάτησαν τέτοια κονδύλια, να περνάνε από την ΟΕ και δίνονταν το πιο πιθανόν μέσω της αμαρτωλής Πελοπόννησος ΑΕ.

Θα διαθέσετε για αναψυχή των φτωχών Γερμανών τουριστικών πρακτόρων των tours operators, 250.000 ευρώ μέσω αυτού του προγράμματος για το συνέδριό τους που θα γίνει τον Οκτώβρη, όταν δεν μας λέτε που πήγε το 1 εκατομμύριο ευρώ που δώσατε πρόπερσι στους πιο φτωχούς Βρετανούς tours operators.

Θα διαθέσετε άλλα 100.000 ευρώ στο Mainalon Trail όταν δεν μας λέτε που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που δώσατε μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ και όχι μόνο για τα μονοπάτια του Μαινάλου. Έδωσαν και οι Δήμοι, χαρατσώθηκαν και οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής για να διαφημιστούν και να προσελκύσουν πελάτες.

Χορός εκατομμυρίων, πάρτι διάφορων τρωκτικών που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα και διάφορα ευρωπαϊκά και μη προγράμματα και για τους μικρούς επαγγελματίες αναδουλειά, και για τα φτωχά λαϊκά στρώματα το ρόλο του ιθαγενή που κουνάει τα μαντηλάκια στους ταξιδιώτες.

Και επειδή έχουν πάει καλά οι δουλειές στο Μαίναλο τώρα το χειμώνα είναι γεμάτες οι βουνοκορφές με σκιέρ που κάνουν σκι και τα καλοκαίρια τουρίστες δροσίζονται στο ελαττόδασος του Μαινάλου, θα κάνουμε και εξαγωγή τεχνογνωσίας.

Το  Mainalon Trail θα εξορμήσει στο Πάρνωνα, στο Ταΰγετο και στα άλλα όμορφα βουνά της Πελοποννήσου.

Τέλος όσον αφορά το ανακάτεμα του προσωπικού που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κάποιους συμβουλάτορες που σας περιστοιχίζουν κύριε Περιφερειάρχα θέλουμε να επισημάνουμε:

Φυλαχτείτε – κουμπωθείτε από αυτούς που χθες ήταν αυλικοί του κυρίου Τατούλη που σας γιουχάριζαν εσάς και τον Μητσοτάκη στην πλατεία Αγίου Βασιλείου και αφήστε ήσυχους αυτούς τους εργαζόμενους που με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία κάνουν τη δουλειά τους.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και στους πρώην και στους νυν και μέσα από τα σωματεία τους να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματα, στη δουλειά, στις αμοιβές, στις συνθήκες δουλειάς, στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Καταψηφίζουμε…..

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. TΑ πλατιά λαϊκά στρώματα να πάνε διακοπές με δικά τους έξοδα. Τη μάθαμε τη μηχανή. Τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού δίνονται σε άλλους για να βολεύονται πολλοί από τις κρατήσεις φόρων μας. Εσείς κύριε….μονίμως χαμογελαστέ με το γαρούφαλο, τι δίνετε στην φτωχολογιά παραπάνω από εμάς εκτός από κουβέντες για να δείχνετε αρεστός στον γενικό γραμματέα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog