Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των ΕΛ.ΤΑ. στην Κορινθία

- Advertisement -

Ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, συνυπογράφει ερώτηση 40 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ.

 

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι οι απολύσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων  υπηρεσιών. Ειδικότερα σε έναν οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με την παροχή ταχυδρομικών και οικονομικών υπηρεσιών ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της επικράτειας, το πρώτο και σημαντικότερο κριτήριο για να  ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις πρέπει να είναι αυτό του δημόσιου συμφέροντος.

Η αυθαίρετη απόφαση για τη διακοπή εργασίας όλων των συμβασιούχων του Οργανισμού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ίδιους τους απολυμένους και καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας στο σύνολο των εργαζομένων.

 

Τα ΕΛΤΑ διατήρησαν το δημόσιο χαρακτήρα τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο εξαιτίας των αλλεπάλληλων πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζοντας για την καλύτερη στελέχωση, αλλά και την είσπραξη μεγάλου μέρους των οφειλόμενων από φορείς του Δημοσίου και από την καθολική υπηρεσία των ετών 2013-2018.

 

Η επιχειρούμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών και στην Κορινθία με τη απόλυση δύο συμβασιούχων σε Νεμέα και Κιάτο, μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης με σκοπό την εύνοια προς τις ιδιωτικές εταιρίες και την απαξίωση των οργανισμών που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και επιτελούν κοινωνικό ρόλο.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακληθούν οι απολύσεις και να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των Ελληνικών Ταχυδρομίων με προσωπικό και μέσα για την διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωφελή χαρακτήρα τους.

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog