Ο Νίκος Λόης, νομικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος με επιστολή του στο loutrakiblog.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την περιουσία της Τουριστικής Ανωνύμου Εταιρείας του Δήμου Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ., η οποία βγαίνει “στο σφυρί” το Μάρτιο του 2020

Καλημέρα φίλες και φίλοι.

Όπως είναι γνωστό σε εσάς, λόγω της μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της, η κοινοπραξία ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, προς την εταίρο – στην κοινοπραξία – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕTΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, η τελευταία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχουν κατασχεθεί όλα τα ακίνητά της.

Την κατάσχεση επέβαλε η ΑΕ της εργολήπτριας του ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ , στην οποία οφείλουμε 4 εκατομμύρια και τους τόκους, για πολλα έτη.

Ορίστηκε ήδη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για 3.3.2020. Ανάμεσα στα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται είναι και το υδροθεραπευτήριο που στοίχησε πάνω απο 20 εκατομμύρια ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς 7,3 εκατομμύρια.

Επειδή ο θερμαλισμός συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου μας, είναι αδήριτη ανάγκη να διασώσει ο Δήμος μας, το ιστορικό αυτό ακίνητο, για να μην τρωθεί το γόητρό του και για να σταθεί στο ύψος που του αναλογεί, έναντι της ιστορίας του.

Σήμερα το πρωί κατέθεσα αίτηση για την διάσωση του υδροθεραπευτηρίου, απο τον Δήμο, με απόφαση που πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, για να συνάψει δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή και με άλλα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2020, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος, με αξιώσεις να το αγοράσει μέσω πλειστηριασμού, ως οφείλει έναντι της ιστορίας του, στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Δυστυχώς η ανακοπή που άσκησε, κατά της έκθεσης κατασχεσης, καίτοι έπραξε άριστα ο πληρεξούσιος Δικηγόρος, λόγω νομολογίας , δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Εφιστούμε, λοιπόν, την προσοχή όλων, και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε άμεσες ενέργειες από του Δημοτικούς Αρχοντες και έπειτα από τους βουλευτές, Περιφερειάρχη και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, προκειμένου να σταθούμε άξιοι έναντι των ευθυνών μας και έναντι της ιστορίας μας.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 22.1.2020

Νικόλαος Λόης