Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πολύ ενδιαφέρουσα για γονείς και εκπαιδευτικούς η ημερίδα με θέμα: “Αναπτυξιακά Στάδια: Από τη Νηπιακή Ηλικία Στην Εφηβεία”

- Advertisement -

Mια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: “Αναπτυξιακά Στάδια: Από τη Νηπιακή Ηλικία Στην Εφηβεία”, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γονείς παιδιών Δημοτικού & Γυμνασίου

Γονείς και παιδιά. Το ταξίδι μιας σχέσης.
Παιδική ηλικία – Εφηβεία: Μια μεγάλη μετάβαση.
Τα χαρακτηριστική της εφηβείας.
Η αυτονόμηση του παιδιού.
Σχέσεις και όρια.
Οι συχνότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Προλόγισαν η κ Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη,Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Διεύθ. Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, Εκπαιδευτικός, Master’s Degree in Education, University of London και η κ.Ολυμπία Γιαννακοπούλου,Εκπαιδευτικός Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης

Ομιλήτριες:
Αναστασία Αθανασοπούλου
Εξελικτική Ψυχολόγος, ΜSc (University of Strathclyde, Glasgow, Scotland), Σύμβουλος Οικογένειας, Σύμβουλος σχέσεων γονέων παιδιού

Βίκη Παυλίδη
Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Μa, ΜSc (UCL, Institute of Education, University of London), Συντονίστρια Τμήματος Συμβουλευτικής Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Ιδιοκτήτρια zero-19 (Κέντρο Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας)

Συντονίστρια:
Μαρία Μανιάτη

 

Καλεσμένος της κ. Μανιάτη ήταν και ο κ. Λάγιος Γιώργος

 

Ποιος είναι ο Γιώργος Λάγιος

Το 2013 ίδρυσε την M.K.O “Μοιράζομαι”. Η χώρα μας την περίοδο “ζούσε” μία από τις πιο σοβαρές περιόδους οικονομικής κρίσης και έτσι ο Γιώργος Λάγιος αποφάσισε να προχωρίσει στην πρώτη online πλατφόρμα αλληλεγγύης, αναγνωρισμένη για τη μοναδική και διαφανή συνεισφορά της στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, το “Μοιράζομαι”.

Στη συνέχεια αποφάσισε να μελετήσει ακόμα περισσότερο τον ανθρώπινο νου και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ξεκίνησε να παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας ( Mastering Cognitive Behavioral Therapy)  στο Hellenic American University το οποίο είναι πιστοποιημένο από την πολιτεία του New Hampshire, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ συμμετείχε και σε πάρα πολλές ημερίδες.

Το ‘‘Εσύ θα σε επέλεγες για γονιό σου;’’ είναι το βιβλίο του Γιώργου Λάγιου μέσα από το οποίο προσφέρει μία μοναδική οπτική σχετικά με το πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων, χωρίς να  το έχουν σκεφτεί αρκετά και χωρίς προετοιμασία για το πώς αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουν πραγματικά τη ζωή τους. Ανέλυσε λεπτομερώς και ως Life mentor τι σημαίνει το να είσαι γονιός και ποια είναι η ουσιαστική ευθύνη της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog