Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αλκιβιάδης Δρίτσας: Για έναν αγώνα που θα είμαστε όλοι νικητές

- Advertisement -

Με αφορμή τη διεξαγωγή στην πόλη μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του δρομικού Αγώνα LoutrakiRunστον οποίο έλαβα μέρος, αλλά και η συνεχής εμπλοκή μου σε παρόμοιες διοργανώσεις, είτε από τη θέση του μέλους της οργανωτικής επιτροπής είτε ως συμμετέχων αθλητής, με οδηγούν στο να απευθύνω ένα δημόσιο κάλεσμα, πάνω σε συγκεκριμένη βάση, στον Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου και στον Ορειβατικό Σύλλογο, ως διοργανωτές συναφών αγώνων προκειμένου να τους δώσουμε συντονισμένη και ακόμα μεγαλύτερη ώθηση.

Στο Λουτράκι διοργανώνονται δύο ξεχωριστά είδη δρομικών αγώνων. Ο Ορεινός Αγώνας Γερανείων, που με αφετηρία και τερματισμό την πόλη του Λουτρακίου, διεξάγεται στα μονοπάτια του βουνού μας και το LoutrakiRun με δρομικούς αγώνες ασφάλτου μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Οι δύο αγώνες αυτοί, ενώ διοργανώνονται σε κοντινές ημερομηνίες δεν συμπίπτουν χρονικά και εδώ θα ήθελα να είναι η βάση της παρέμβασης μου.

Η εμπειρία που έχει διαμορφωθεί από παρόμοιες διοργανώσεις σε άλλες πόλεις, συντείνει στην διεξαγωγή των αγώνων αυτών, όχι σε ασύνδετες μεταξύ τους μέρες, αλλά σε κοινή συνδιοργάνωση  και σε κατάλληλο επιλεγμένο Σαββατοκύριακο που θα ευνοούν, όλες τις επιμέρους δραστηριότητες.

Η ταυτόχρονη πραγματοποίηση όλων των αγώνων σε ένα Σαββατοκύριακο θα δημιουργήσει άλλη δυναμική και στους ίδιους του αγώνες, αφού θα διευρυνθούν οι συμμετοχές, λόγω της μοναδικής σε περιφερειακό επίπεδο τέτοιας εκδήλωσης και συνεπακόλουθα σε τοπικό επίπεδο θα αυξηθεί κατακόρυφα η τουριστική κίνηση με συνέπεια την αύξηση των διανυκτερεύσεων και της κίνησης σε όλα τα καταστήματα της πόλης.

Ταυτόχρονα θα καταστεί πιο εύκολο το καθαρά οργανωτικό κομμάτι, θα έχουμε αποδοτικότερη λειτουργία των εθελοντικών ομάδων και παράλληλη αύξηση των χορηγιών με μείωση του κόστους διοργάνωσης.

Η εμπειρία ετών που έχουμε αποκομίσει από τη διοργάνωση δρομικών αγώνων βουνού και ασφάλτου, αποτελεί το εχέγγυο που θα μας βοηθήσει, να αναδείξουμε το Λουτράκι σε πόλο αθλητικού προορισμού!

 

Με εκτίμηση

Αλκιβιάδης Δρίτσας

Δημοτικός σύμβουλος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog