Δικαστήριο επιδίκασε χρηματική αποζημίωση σε γυναίκα η οποία είχε δεχθεί άγρια επίθεση από σκυλιά χωρίς λουρί.

Το περιστατικό συνέβη στο Λουτράκι Κορινθίας το 2013. Η 63χρονη τότε γυναίκα είχε βγει από το αυτοκίνητο της, προκειμένου να μπει στη πολυκατοικία όπου διαμένει. Πριν διασχίσει τον δρόμο δέχθηκε επίθεση από δυο μεγαλόσωμους σκύλους απροσδιόριστης ράτσας-μέλη ομάδας σκύλων (έξι στον αριθμό συνολικά) που άνηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο διαμένει στη διπλανή μονοκατοικία.

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΥΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΝΩ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ.

Τα σκυλιά έριξαν το θύμα στο έδαφος. Από την πτώση, η άτυχη γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της, ενώ οι σκύλοι την δάγκωναν ταυτόχρονα σε χέρια και πόδια. Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου που εργάζονταν σε κοντινή σχετικά απόσταση άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν αμέσως να την βοηθήσουν, διώχνοντας τους σκύλους από πάνω της.

Σημειώνεται ότι τα σκυλιά αμέσως μετά έτρεξαν πίσω στην ιδιοκτήτριά τους. Το θύμα κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά των ιδιοκτητών των σκύλων και το Ειρηνοδικείο Κορίνθου την δικαίωσε, υποχρεώνοντας τους εναγόμενους να της καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της ψυχικής και σωματικής κακοποίησης.

πηγή