Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι Δικαστικοί υπάλληλοι σήμερα 10/2

- Advertisement -

Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι σήμερα Δευτέρα 10/2, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι που ξεκινούν με στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11 σήμερα Δευτέρα 10/2 οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα.

Ξεκινούν στάσεις εργασίας, «αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης (της σημερινής αλλά και της προηγούμενης) για προσλήψεις και κάλυψη του μεγάλου αριθμού κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Αθήνας», όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων, στο Εφετείο της Αθήνας οι κενές θέσεις είναι 72, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη 30 μεγάλες δίκες. Στο Πρωτοδικείο, τα κενά αγγίζουν τις 313 θέσεις. Στην Εισαγγελία της Αθήνας, από τις 547 οργανικές θέσεις, κενές είναι οι 154. Στα εισαγγελικά γραφεία ένας δικαστικός υπάλληλος αντιστοιχεί σε έξι Εισαγγελείς.

Δίωρες στάσεις εργασίας – Απεργία στη Χίο
Στη διαμαρτυρία μετέχουν όλες οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις σε μεγάλες πόλεις και σε νησιά.

Στη Χίο, οι δικαστικοί υπάλληλοι κατεβαίνουν σε διήμερη απεργία. Κραυγή αγανάκτησης και στην Λέσβο, όπου αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, ζητώντας την άμεση στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog