Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φρίκη: Έκαψαν ζωντανό όλο το χωριό – 30 νεκροί

- Advertisement -

Αδιανόητα πράγματα.

Ομάδα ενόπλων που μετακινούνταν με μοτοσικλέτες σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε δύο χωριά στην πολιτεία Κατσίνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.

Οι δράστες της επίθεσης έκαψαν ζωντανούς 21 ανθρώπους και σκότωσαν χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα άλλους εννέα χωρικούς στο Ντανκάρ και στο Τσάουα, όπου λεηλάτησαν τρόφιμα και έκλεψαν ζώα, κατά την αστυνομία.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη βορειοδυτική Νιγηρία από πέρυσι. Η κυβέρνηση αποδίδει γενικά τις δολοφονίες, τις απαγωγές και τις κλοπές στην περιοχή σε «ληστοσυμμορίτες».

Ο Σανούσι Μπούμπα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κατσίνα, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών ενώ σημείωσε ότι στάλθηκαν στα χωριά δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού και ότι διενεργείται έρευνα.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επισημαίνουν ότι οι αρχές της Νιγηρίας δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε νέες εστίες ανασφάλειας, καθώς ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον ανταρτοπόλεμο των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, τις ταραχές σε κεντρικές πολιτείες καθώς και τη δράση ένοπλων οργανώσεων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της βίας δεν παύει να αυξάνεται στη Νιγηρία. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο σε επίθεση που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog