Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών για 10.000 ανοικτές υποθέσεις

- Advertisement -

Νομοσχέδιο με παρεμβάσεις που θα τονώνουν τα δημόσια έσοδα θα καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος και το επιτελείο του καταρτίζουν αυτήν την περίοδο μια σειρά από διατάξεις που αποσκοπούν στην επιτάχυνση των εξωδικαστικών διαδικασιών για οφειλές στο Δημόσιο, στην καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και στην αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπό την καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου δρομολογεί ένα σχέδιο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για 10.000 ανοικτές υποθέσεις με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία εφέτος 50 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι μέσα από διαδικασίες διαμεσολάβησης οι οφειλέτες να συμβιβαστούν με το Δημόσιο και να πάψει και όποια η δικαστική εκκρεμότητα.

Πρόσθετα κίνητρα
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί διαδικασίες για την διενέργεια καμπάνιας με στόχο την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Πέραν αυτής της δράσης εξετάζονται πρόσθετα κίνητρα για την αύξηση των συναλλαγών με κάρτες που έχουν κάνουν με επιστροφή κεφαλαίου από συναλλαγές σε κλάδους με αυξημένη φοροδιαφυγή, η επαναφορά της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες που πληρώνονται με κάρτες, μεγαλύτερα έπαθλα από τη φορολοταρία, κ.α..

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα συμπεριληφθούν και διατάξεις που θα λειάνουν τις επιπτώσεις από την αναδρομική φορολόγηση 71.000 συνταξιούχων που παρέλειψαν να δηλώσουν το 2014 τα αναδρομικά που έλαβαν τα έτη 2013 και πρωθύστερα.

Τέλος, οι εξεταζόμενες παρεμβάσεις για το λαθρεμπόριο θα διευκολύνουν την ΑΑΔΕ στο να εντοπίζει και να παρεμβαίνει σε υποθέσεις λαθρεμπορίας σχετικά με καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog