Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φέρτε τη χώρα στον 21ο αιώνα! Τώρα!

- Advertisement -

Εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, η χρήση και η χρησιμότητα του συνδικαλιστικού κινήματος έχουν γίνει αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης, με αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και “φιλοδοξιών” ορισμένων.

Η παρούσα κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία με τον στόχο, ανάμεσα σε άλλα και σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις στελεχών της προεκλογικά, να θέσει πλήρες και απόλυτο τέλος σε αυτήν την εκμετάλλευση. Διότι προκαλούνταν τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας ταυτόχρονα με τρομερή ταλαιπωρία στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της πρωτεύουσας (και όχι μόνο).

Πρόσφατα δε κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε μια σειρά από μέτρα για την αποφυγή της υπερβολικής άσκησης του δικαιώματος της απεργίας, για τη βελτίωση και όφελος της κοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, μερικοί συνδικαλιστές του ΟΣΕ, απροειδοποίητα και παραβιάζοντας τον νόμο κατάφωρα, κήρυξαν απεργία χωρίς να τηρήσουν καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος ώστε η απεργία να είναι σύννομη. Αφού κήρυξαν την απεργία παράνομα, μια χούφτα από αυτούς, κλείδωσε το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και έτσι, παρά το γεγονός πως κανείς δεν ήξερε τίποτα και το επιβατικό κοινό ήταν ανυποψίαστο, τα υπεραστικά τρένα και ο προαστιακός δεν κινήθηκαν εχθές!

Αυτό είχε σαν συνέπεια χιλιάδες άνθρωποι να μην μπορέσουν να φτάσουν τις εργασίες τους ενώ χιλιάδες επί χιλιάδων τόνοι εμπορευμάτων δεν μετακινήθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτοί οι τύποι, βάσει του νόμου, θα έπρεπε να έχουν ήδη κληθεί από τον εισαγγελέα και πιθανότατα να είναι υπόδικοι για σειρά αδικημάτων. Αντί γι’ αυτό όμως, κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν! Μοναδική συνέπεια της αισχρότητάς που επέδειξαν, θα είναι η κλήση τους “σε απολογία”.

Αυτό ακριβώς δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στην τηλεόραση! Θα κληθούν σε απολογία! Αφού δεν ζήτησε να πάνε μπροστά στο υπουργικό συμβούλιο με τα χέρια απλωμένα για να τους ραβδίσει με τη βίτσα, πάλι καλά. Την σήμερον ημέρα οι υπουργοί πρέπει να είναι προσεκτικοί! Δεν μπορούν, δεν επιτρέπεται να είναι υπερ το δέον αυστηροί! Μην σπάσει και κανένα αυγό κι έχουμε χυμένους κρόκους, τρεχάματα και λερώματα να σφουγγαρίζουμε και να καθαρίζουμε! Απαπαπά!

Γι’ αυτό και οι φήμες ότι οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ έτρεξαν γονατιστοί να κάνουν τάμα στην Παναγία την Σερραία των τρένων ώστε, μετά την τρομερή δοκιμασία, το απάνθρωπο βασανιστήριο της απολογίας, να μην τους πάρουν το κεφάλι, θα πρέπει να διαψευσθούν σαν υπερβολικές. Μάλλον σε φαρμακεία θα πήγαν! Για ν’ αγοράσουν καλά υγρά για γαργάρες, ώστε ν’ ακούγεται καθαρά το φτύσ… εεε η απολογία, ήθελα να πω!

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα συνδικαλιστικής ασυδοσίας, χτες.

Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής ήταν αδύνατο να κινηθεί κανείς φυσιολογικά! Με οποιονδήποτε τρόπο και αν δοκίμαζε επί αρκετές ώρες! Γιατί; Μα επειδή στην Ψωροκώσταινα, οι νόμοι υπάρχουν για να μην εφαρμόζονται, όπως στις κανονικές χώρες.

Εκεί οι οποιοιδήποτε απεργοί, π.χ. στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν προσωπικό και να παρέχουν έργο ασφαλείας. Ούτως ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι όσοι κατοικούν στην περιοχή της απεργίας και δεν μπορούν να πληρώσουν ταξί, να κινήσουν τα οχήματα τους. Με αποτέλεσμα να υποφέρουν και να ταλαιπωρούνται άγρια εκατομμύρια ανθρώπων, όπως έγινε με το λεκανοπέδιο χτες.

Γιατί δεν το κάνουν οι απεργοί; Γιατί δεν τηρούν τον νόμο και να παρέχουν προσωπικό ασφαλείας, Μα φυσικά διότι ξέρουν ότι δεν θα υποστούν καμία συνέπεια! Άντε το πολύ-πολύ να κληθούν σε απολογία! Είναι, βλέπετε, πολλά τα ψηφαλάκια που ελέγχουν και κατευθύνουν οι συνδικαλιστές! Κι αν πάει κανένας τους φυλακή γιατί παρανόμησε, όλη η συντεχνία θα φροντίσει το μαύρο να πλημμυρίσει την κάλπη για όποιον κυβερνώντα τολμήσει να είναι νομοταγής.

Τον λόγο που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν αυτή τη δύναμη, τον αφήνω στην φαντασία του… πάνσοφου Έλληνα ψηφοφόρου!

Αλλά το κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μια πόλη εκατομμυρίων, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε όλους μας, δεν ήταν το χειρότερο της χθεσινής μέρας. Υπήρχαν πολύ χειρότερα.

Όπως, για παράδειγμα, οι 14 (σωστά διαβάζετε, δεκατέσσερις, μόλις) τραμπούκοι που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ και του Βασίλη Χιώτη, έκλεισαν την είσοδο του λιμανιού του Πειραιά και δεν άφησαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήθελαν να δουλέψουν (κορόιδα είναι; Οι μισθοί της Cosco είναι εξαιρετικοί), να πάνε στη δουλειά τους.

Καίτοι όμως ο νόμος είναι σαφέστατος για αυτές τις περιπτώσεις, δεν εμφανίστηκε κανείς αρμόδιος (εισαγγελέας, αστυνομικός κ.λπ.) να υπερασπίσει εκ μέρους της Πολιτείας, ως αυτή έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα, το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα των εργαζομένων για πρόσβαση στην εργασία τους! Κανείς!

Αυτή και πολλές ακόμη σκηνές από ταινίες ενός αισχρού, βρόμικου, καταδικαστέου και απόλυτα απορριπτέου παρελθόντος, διαδραματίστηκαν χθες σε όλη την Αττική. Μια ημέρα γενικής απεργίας, μια ημέρα όπου όλοι θα έπρεπε να δοξάζουν ότι πιστεύουν, που θα έπρεπε όλοι να γιορτάζουν επειδή μπορούν ν’ αποφασίζουν λεύτερα, ένα τσούρμο από απαράδεκτους πλιατσικολόγους της τσέπης μας, την μετέτρεψε σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης της τεμπελιάς και του βολέματος.

Αυτά συνέβαιναν επί πολλές δεκαετίες και κόστισαν πολύ, μα πάρα πολύ, ακριβά σε όλους μας. Αυτό το γεγονός όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν, ότι χρειάζεται αυτή η κατάσταση να διαιωνιστεί. Κάποιοι εξελέγησαν με την υπόσχεση να την σταματήσουν. Για να μην αναφερθούμε πόσο φιλική στις (τόσο απαραίτητες) επενδύσεις, φαίνεται η χώρα στο εξωτερικό, μέσα από αυτά τα φαινόμενα…

Ας τηρήσουν λοιπόν τις δεσμεύσεις τους. Ας αρπάξουν τη χώρα από το χέρι και ας την οδηγήσουν από τον 20ο στον 21ο αιώνα! Τώρα, όχι όταν θα είναι “ευνοϊκές οι συνθήκες”. Οι συνθήκες έχουν την κακή συνήθεια να μην γίνονται ευνοϊκές, παρά μόνον κατόπιν εορτής.

Ύστερα, ας κοιτάξουν το περιεχόμενο της επόμενης κάλπης. Δεν είναι διόλου απίθανο, αυτό να τους εκπλήξει ευχάριστα! Πολύ ευχάριστα…

Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr

Σ.Σ. Μία αναλογιστική μελέτη είναι τόσο καλή, όσο οι παραδοχές στις οποίες στηρίζεται για να υπολογίσει (προεξοφλήσει) τις μελλοντικές χρηματοροές, δηλ. την βιωσιμότητα του αντικειμένου της…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog