Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αντώνης Λιάκος: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση»

- Advertisement -

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Α του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Λιάκος, πήρε θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με το νεκρό βρέφος αλλά και τον πληθυσμό της χώρας μας.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι «στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία. Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα. Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων. Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις. 

TheCaller.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Να μην τρωτε τα λεφτα, να τα δινετε στον κοσμο, να ζουν αξιοπρεπως οι ελληνες και να εχουν θεληση να δημιουργησουν οικογενεια! Μας βεηκες λυση, να εισαγουμε πληθυσμο…εισαι και ‘ομοτιμος’

  1. Kαθηγητής πανεπιστημίου ο λιακος δεν είναι. Τον ειχε ξηλώσει το ΣτΕ με την αποφαση 3138/1996 για παράνομη πρόσληψη στο πανεπιστημιο Αθηνών εις βάρος αλλού υποψηφιου, του Δημητρη Μιχαλοπουλου, που τα προσόντα του υπερτερουσαν, οποιουδήποτε τα προσοντα δηλαδή, έναντι των ανυπαρκτων προσοντων του λιακου. Αλλά στην Ελλάδα, η δικαστικη αποφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Απλώς ένας συριζαιος είναι, εμπολιασμενος με μίσος για την χωρα που τον ταιζε με μισθό ακαδημαικου για να προπαγανδιζει εναντίον της και υπερ του σταλινισμου. Στο ίδιο συναφι με Ρεπουση και Λεοντσινη είναι κι αυτός. Όχι μόνο συνάδελφοι, αλλά και στενοι συντροφοι οι τρεις τους. Αυτος λοιπόν ο μπολσεβικος είναι εις θέση να μας πει τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται η Ελλαδα; Ας ξεκινήσει από τον εαυτόν του. Λιακους δεν χρειαζεται η Ελλαδα.

  2. Ο Γλέζος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας και συγγνώμη που τον υποστήριξε. Ο Θεοδωράκης αποτάχθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ παντελώς, και έμεινε μοναδικός οπαδός του αυτός εδώ που έχει αυτοχαρακτηρισθεί πανεπιστημιακός, ενώ μόνο για αφισοκολλητης του Τσίπρα κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog