Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Γρηγοράκος: Γιατί αντέδρασαν οι φορείς στην πρόταση Καραπανάγου;

- Advertisement -

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος
Με έκπληξή μου ανέγνωσα την επιστολή φορέων-μελών του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου – αναφορικά με την πρόταση της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε MAZI”, αφενός για παράλληλη, με το ισχύον πλαίσιο, δημιουργία γραφείου τουρισμού στον Δήμο μας και στελέχωσή του από εξειδικευμένο σε θέματα Τουρισμού Σύμβουλο, – προφανώς και μόνο επιλεγμένο με διαφανείς διαδικασίες και πάντοτε υπό την αιγίδα του Δήμου-, αφετέρου δε για την αναγκαιότητα ένταξης ως θέματος συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, του σχεδιασμού κινήσεων-δράσεων για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου για το έτος 2020.

Βεβαίως ουχί ήσσονος σημασίας είναι και η πραγματοποίηση απολογισμού, εκ του Δημοτικού Συμβουλίου, της παρελθούσας τουριστικής περιόδου έτους 2019, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τυχόν αδυναμίες που χρήζουν επεμβάσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, ο επικεφαλής και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ”, μετά από αίτημα των φορέων, συναντήθηκαν, εκ του σύνεγγυς, με εκπροσώπους των φορέων που υπογράφουν το Δελτίο Τύπου-, ώστε οι εκπρόσωποι των φορέων να ενημερωθούν λεπτομερέστατα για το σκεπτικό αλλά και το περιεχόμενο της πρότασης για δημιουργία Γραφείου Τουρισμού στον Δήμου, παρουσία και του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου.

Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε, εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων, ότι δεν ακυρώνεται καθ’ οιοδήποτε τρόπο ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου και δεν κρίνεται για το έργο που επιτελεί, αλλά η πρόταση κατατέθηκε για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στον Δήμο, εισάγοντας ως ερώτημα την πρόσληψη εξειδικευμένου στο αντικείμενο, Στελέχους, προκειμένου να συμβάλλει στην επίτευξη του μέγιστου δυνατού οφέλους για τον τουρισμό της περιοχής και την οικονομική της ανάπτυξη.

Παρ΄ όλα αυτά εκδόθηκε δελτίο τύπου, εκ μέρους φορέων και μάλιστα με τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, το περιεχόμενο του οποίου μου δημιουργεί αναπόφευκτα σκέψεις για πρακτικές μη συνάδουσες με το δημόσιο συμφέρον και την κοινή επιθυμία όλων για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τις οποίες καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν δύναται να αποδεχόμαστε ως δημότες αυτού του τόπου, καθώς θεωρώ ότι λειτουργούν εκφοβιστικά προς μία δημοτική παράταξη, εξουσιοδοτημένη να καταθέτει την οποιαδήποτε πρόταση, προς δημόσιο διάλογο, ενώ  ενδέχεται να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αρχή της πολυφωνίας με το δόγμα της αυθεντίας.

Κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται λόγος, φορείς της πόλης, να απαντούν, αντί της Δημοτικής Αρχής, στο Δελτίο Τύπου μιας παράταξης, της οποίας το δελτίο τύπου ασκούσε, αποκλειστικά, κριτική στη Δημοτική Αρχή για έλλειψη διαλόγου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για τον μη απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2019 όσο και για τον προγραμματισμό της επόμενης (2020).

Επομένως θα ήταν καλύτερο οι φορείς-μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου- να συνδράμουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή γνώμη, συζητώντας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και χρήσιμων πληροφοριών με τις δημοτικές παρατάξεις και να μην επιχειρούν να μας πείσουν, με αυτού του είδους τις αντιδράσεις πως όλα βαίνουν τέλεια στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής προβολής.

Αναμφίβολα η χάραξη κοινής στρατηγικής και η συνδρομή όλων των φορέων, αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο, πρωτεύοντα πάντοτε ρόλο πρέπει να διατηρεί το αναδειχθέν από τους συμπολίτες μας Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε με τις αποφάσεις του να ελέγχει, να καθοδηγεί, να εποπτεύει και να συντονίζει όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τουριστικό τομέα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών.

Επίσης και φυσικά διερωτώμαι εάν, σε κάθε πρόταση και για κάθε θέμα οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης, οι φορείς θα αντιδρούν αντίστοιχα με την έκδοση δελτίων τύπου;

 

 

**Ο Γιώργος Γρηγοράκος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγίων Θεοδώρων με το δημοτικό συνδυασμό “Αλλάζουμε Μαζί” με επικεφαλής το Γιάννη Καραπανάγο

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α)δεν έχουν μάθει να ακούν.Β)μόνο αυτοί γνωρίζουν το αντικείμενο και κανείς αλλοςΓ) γιατί μόνο αυτοί αποφασίζουν για τις επιχειρήσεις τους.Αυτο είναι το σκεπτικό τους και έτσι έμαθαν τόσα χρόνια.Αυτη είναι η κοινωνία της πόλης μας και σ’ αυτήν ζούμε.

  2. Δεν υποστηιζω τον Καραπαναγο αλλά γιατί λέτεΌτι λέει ανοησιες; Οι άλλοι συμβουλοι που είναιΠολλά χρόνια κάποιοι 20 χρόνια και βαλε τουςΞέρουμε τι έχουν πει και τι έχουν κάνειΚοιταξαν το συμφέρον τους και από ανοησιεςΆλλο τιποτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog