Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θα γέμιζαν την αγορά με ποτά “μπόμπες” (εικόνες)

- Advertisement -

Ήταν έτοιμοι να γεμίσουν την αγορά με ποτά «μπόμπες» με πρώτη… «καύσιμη» ύλη που ερχόταν από την γειτονική Βουλγαρία. Με μόνο σκοπό το κέρδος, άλλαζαν τις ετικέτες από τα… άγνωστα βουλγάρικα ποτά και τοποθετούσαν το νοθευμένο αλκοόλ σε μπουκάλια γνωστών ελληνικών εταιρειών.

Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που η Οικονομική Αστυνομία αποκωδικοποίησε τις κινήσεις των μελών της σπείρας και μετά από επιχείρηση που έκανε, σε Αττική και Πάτρα, συνέλαβε  περισσότερα από δέκα άτομα, ανάμεσα τους και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο».

Η εγκληματική οργάνωση, που ήταν χωρισμένη σε δυο υποομάδες, διατηρούσε παράνομες αποθήκες και παρασκευαστήρια για τα επικίνδυνα ποτά στον Πειραιά, στο Αιγάλεω, στο Παγκράτι και τον Βύρωνα. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και μεταξύ άλλων βρήκαν εξοπλισμό, καζάνια, που τα χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή των ποτών.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα περνούσαν τα σύνορα φορτηγά αυτοκίνητα με οινόπνευμα ή ποτά ώστε να διακινηθούν στην εγχώρια αγορά είτε σε κάβες είτε σε καταστήματα.

«Η παραλαβή των εμπορευμάτων γινόταν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης όπου ήταν δύσκολη η παρακολούθηση από τους αστυνομικούς και δεν διαρκούσε παρά λίγα μόνο λεπτά» λέει στο zougla.gr στέλεχος των διωκτικών αρχών.

Μάλιστα, για να ξεφύγουν από την «δαγκάνα» των αρχών, τα ποτά ταξίδευαν με μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, τοποθετημένα στο κέντρο του οχήματος, και περιτριγυρισμένα από νόμιμο φορτίο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος και άλλων αλκοολούχων ποτών καθώς και χιλιάδες άδεια μπουκάλια έτοιμα να διατεθούν στην αγορά, γεμάτα με αμφιβόλου προέλευσης αλκοόλ, έχοντας όμως ετικέτες από γνωστές εταιρείες.

 

zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog