Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας για Novartis: Να αποκαλυφθούν τα ονόματα των μαρτύρων

- Advertisement -

Υπέρ της αποκάλυψης των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, τάσσεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημείωσε για την ακρίβεια πως “για να υπάρξει πραγματική εξέταση των μαρτύρων πρέπει να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους, πρέπει να μιλήσουν κανονικά, να εξεταστούν από την Επιτροπή της Βουλής και να πάρει η όλη διαδικασία το δρόμο της”. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ ήταν κατά του σχετικού νόμου από την εποχή Σημίτη και υπογράμμισε πως “η προστασία των μαρτύρων που είναι απαραίτητη, γίνεται μόνο με την επωνυμία, με τη δημοσιότητα και με την ευθύνη που έχει η αστυνομία, οι υπηρεσίες, οι αρχές να προστατεύουν αυτούς τους μάρτυρες”.

Στην ερώτηση αν η υπόθεση ήταν “made in Maximou” (sic) απάντησε: “Αυτό είναι μία πολιτική εκτίμηση, πιθανόν αυτών που την λένε. Το ζήτημα είναι να αποδειχθεί, γιατί βεβαίως σε κάθε περίπτωση ένας υπουργός δεν ενεργεί αυτοβούλως ή αν ενεργήσει σε κάποιο ζήτημα αυτοβούλως, θα υπάρχει ένας πρωθυπουργός, ένας πολιτικός προϊστάμενος που θα του τραβήξει το αυτί”. Εκτίμησε μάλιστα πως “δεν θα βγει τίποτα” από την διερεύνηση της υπόθεσης. “Η ουσία του προβλήματος του σκανδάλου της Novartis που είναι η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, δεν συζητιέται” ανέφερε.

Στη ΓΑΔΑ η “Αικατερίνη Κελέση”

Ως προς τις νεότερες εξελίξεις της υπόθεσης, στην ΓΑΔΑ εμφανίστηκε αυτοβούλως – μετά την αντίστοιχη ενέργεια του “Μάξιμου Σαράφη” – η προστατευόμενη μάρτυρας για την πολύκροτη υπόθεση, με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Κελέση” επικοινώνησε αρχικά με την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων, στο πλαίσιο και του εντάλματος της βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί, και στη συνέχεια εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η ΓΑΔΑ επικοινώνησε με την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και αποφασίστηκε να γίνει η κλήτευση και η εξέταση της το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, στις 20.30. Την ίδια ημέρα, στις 4 το απόγευμα θα καταθέσει και ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο οποίος επίσης μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για τις σχετικές συνεννοήσεις.

“Πυρά” ΣΥΡΙΖΑ σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο“, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε: “Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που καλεί την Προανακριτική Επιτροπή να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες σύμφωνα με το καθεστώς προστασίας που προβλέπει ο νόμος, συνιστά ένα πολύ ισχυρό ράπισμα σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν σε θεσμική εκτροπή”. Υποστήριξε ότι “ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία της επιτροπής χειρίστηκε το θέμα, από τη μεριά της ΝΔ, και δυστυχώς με τη βοήθεια του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, ήταν μία συνειδητή προσπάθεια εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog