Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου:Επικύρωσαν τα νέα χαράτσια για τα απορρίμματα στο δήμο μας

- Advertisement -

Εν μέσω «αποχωρήσεων», «αποχών» και «αντεγκλίσεων» το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 24/02 υιοθέτησε την τιμολογιακή πολιτική της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΣΔΑ, επικυρώνοντας την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας.

Στην πράξη αυτό θα σημάνει το ακόμα πιο άγριο χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών, μέσα από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Επικυρωσαν τους όρους της σύμβασης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, η οποία μεταφράζεται σε 28 χρόνια λεηλάτησης του εισοδήματος των Δημοτών για την εξασφάλιση των κερδών της επιχείρησης.

Οι κυβερνήσεις, η τωρινή και οι προηγούμενες, οι περιφέρειες και οι Δήμοι άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στο μεγάλο κεφάλαιο για να κερδίσει από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η μόνη θεμιτή απάντηση για τις λαϊκές οικογένειες θα ήταν η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης να επιστραφεί ως απαράδεκτη η πρόταση του ΦΟΣΔΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε παρόλα αυτά να την υιοθετήσει κόντρα στα συμφέροντα του λαού.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και από αυτή την επίθεση που προετοιμάζεται σε βάρος τους, να προβάλλουν την αντίστασή τους εντάσσοντάς την στο συνολικότερο αγώνα τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που κλέβει τον πλούτο που παράγουν.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στον κ. Ασημακόπουλο που τα βγάζει στη φόρα ! Εχω δώσει εδώ και καιρό σε αρχηγό παράταξης όλα τα στοιχεία για το τι συμβαίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου με το αντίστοιχο ΣΔΙΤ για το φέρει στο Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά είχε πιο σοβαρά ζητήματα τις κοκορομαχίες στο ΔΣ . Με λίγα λόγια έχουν δεσμεύσει όλα τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και τα κονδύλια τους από την περιφέρεια για το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ ! Αποτέλεσμα οι Δήμοι χωρίς οικονομικά !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog