Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού (φώτο)

- Advertisement -

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της λοιμώδης νόσου COVID-19 του νέου Κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα μας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν: Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρης Καρπούζης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η πρόεδρος φαρμακευτικού
συλλόγου Κορινθίας κα Σοφία Κοκλώνη, οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού, οι Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μιχάλης Πέρρος, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας κα Ρούλα Χαρίτου και κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορινθίας.

Ο κ. Γκιολής χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εμείς και όλες οι τοπικές αρχές είμαστε σε εγρήγορση και πάντα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς Δημόσιας Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πως ακολουθούμε αυστηρά την οποιαδήποτε καθοδήγηση και μέτρο του Εθνικού
Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που θα μας υποδείξει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νομό Κορινθίας και αυτό που έχουμε να συστήσουμε είναι όχι πανικός και αυστηρή τήρηση των οδηγιών ατομικής και συλλογικής υγιεινής (σε οικίες, σχολεία, επαγγελματικούς χώρους, χώρους συνάθροισης κα)»
Ξεκαθάρισε επίσης μεταξύ άλλων πως και «το προληπτικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων» είναι μέτρο το οποίο – όπως δήλωσε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί εφ όσον ο ΕΟΔΥ το συστήσει ως μέτρο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog