Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα επιστρέφει στον χάρτη της Ανταγωνιστικότητας.

- Advertisement -

Στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, που διεξήχθη στο Βερολίνο, συμμετείχε ως εισηγητής, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Κατά την εισήγησή του παρουσίασε τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας σε ένα κοινό που αποτελείτο από Επιχειρηματίες, startup επιχειρήσεις, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη (και από τις δυο χώρες), ερευνητές και υποψήφιους επενδυτές.
Ο κ. Δήμας κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, αφού πρώτα περιέγραψε την Πολιτεία Καινοτομίας που ιδρύεται στην Αττική και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα που θα χαρτογραφήσει το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, τόνισε την σημασία και την προοπτική της διεύρυνσης των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας.
Συνομιλητές του κ. Δήμα στο πάνελ ήταν ο κ. Thomas Jarzombek, Επίτροπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας για την ψηφιακή Βιομηχανία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ο GM της BEAT Greece κ. Βασίλης Δανιάς και ο κ. Stefan Gaiser, CFO της TeamViewer.

Ακολουθεί απόσπασμα από την παρουσίαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα:

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με χώρες άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα επιδιώκουμε από κοινού με τους Γερμανούς ομολόγους μας να διευρύνουμε τις ήδη πολύ ισχυρές Οικονομικές μας σχέσεις, αφού όπως διαπιστώνετε πλέον και εσείς, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της Οικονομικής Κρίσης και ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού, είναι για να σας αναδείξουμε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που εμφανίζει σήμερα η Ελλάδα για άμεσες Επενδύσεις. Είναι η εποχή που η Ελλάδα σημειώνει άνοδο σε όλους του οικονομικούς δείκτες και επιστρέφει στον χάρτη της Ανταγωνιστικότητας. Έχει έρθει λοιπόν η στιγμή να διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας μας σε τομείς όπως η Έρευνα, η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα ώστε να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, η ανάσχεση του «brain drain», ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η προσαρμογή στην εξατομικευμένη Ιατρική Ακριβείας και η Εθνική, Ευρωπαϊκή Άμυνα.»

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο Ελληνο-Γερμανικό Οικονομικό Forum τοποθετήθηκαν και οι δυο ηγέτες των χωρών, κ. Κυριακός Μητσοτάκης και η κα Angela Merkel.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog