Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι:Ερχεται καλοκαίρι. Γιατί δεν καταρτίσατε πρόγραμμα τουριστικής προβολής:;

- Advertisement -

Στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου, το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

Κατάρτιση Προγράμματος Δράσεων Τουριστικής Προβολής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για τα έτη 2020 – 2023.

Ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου στην εισήγησή του διάβασε την πρόταση της δημοτικής επιτροπής τουρισμού του δήμου.

Επί του 1ου μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης σε συνέχεια της από 13.12.2019 συνεδρίασης κατά την οποία συζητήθηκαν αρχικά και ζητήθηκαν εγγράφως οι τεχνικές προτάσεις από τα μέλη, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Η Επιτροπή αξιολογώντας τις κατατεθειμένες προτάσεις διαμόρφωσε ένα σχέδιο πρότασης έχοντας ως βάση την αρχική πρόταση του Τουριστικού Οργανισμού συμπεριλαμβανομένης της προτάσεως του κ. Πέτρου Θεόδωρου και τα σκέλη 3, 4 και 5 της πρότασης της κ. Κόντη Κασσιανής τα οποία θα σας τα διαβάσω καθώς και το ζητούμενο 3 της πρότασης του κ. Θεοδοσάκη. Αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία. Μπορώ να σας διαβάσω τα σκέλη 3, 4 και 5. Η (3) είναι: Ανάδειξη παραλιών του Δήμου μας Στραβά, Σκάλωμα, Σκαλωσιά, Μυλοκοπή. Η (4) είναι: Αξιοποίηση του Ηραίου, προβολή Υδραγωγείου, λίμνης, δεξαμενής ή γενική προβολή. Και η (5) είναι: Ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού- φυλλάδιο για την ανάδειξη των Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και ξωκλησιών, από την κ. Κόντη. ‘                                     ‘

 Mετά από πολύωρη συζήτηση – ως επι το πλείστον εκτός θέματος – και εν μέσω διενέξεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων το θέμα αυτό καταψηφίστηκε απο τους αγαπητούς φίλους της αντιπολίτευσης, εκτός του κ. Ζερβού !!!

Ενώ δεν θα έπρεπε. Το θέμα αυτό έπρεπε να εγκριθεί εφόσον υπήρχε μια και μοναδική πρόταση εγκεκριμένη από τη δημοτική επιτροπή τουρισμού.

Αδιανόητο φαντάζει να μην θέλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να καταρτιστεί πρόγραμμα δράσεων προβολής του δήμου μας !!!!! 

Δηλαδή να μην  προβληθεί ο Δήμος μας για το καρναβάλι, το Πάσχα, τη Πρωτομαγιά να μην γίνει καμία απολύτως διαφήμιση! 

Κάποιο λάθος έχουν κάνει !

Αγαπητοί φίλοι, συνδημότες-δημοτικοί σύμβουλοι, άλλο πράγμα είναι η καταρτιση προγράμματος δράσεων προβολής που εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο και άλλο πράγμα σε ποιον θα αναθέσετε να κάνει την προβολή.

Αυτό το σχέδιο δράσης κατατίθεται εμπρόθεσμα στον ΕΟΤ προς έγκριση οποιασδήποτε δράσεως ώστε να μπορεί τυπικά ο Δήμος να προχωρήσει την οποιαδήποτε ενέργεια .

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόγραμμα τουριστικής προβολής, έρχεται καλοκαίρι, η παγκόσμια οικονομία βάλλεται λόγω του κορωνοϊού και μεις δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε δυο γαιδουριών άχυρα.

Καταρτίστε το πρόγραμμα , το οποίο, επαναλαμβάνουμε έπρεπε να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο , εφ΄όσον ήταν η εισήγηση της δημοτικής επιτροπής τουρισμού, στην οποία σημειωτέον συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Σε δεύτερο χρόνο αποφασίζετε σε ποιον θα αναθέσετε να κάνει την προβολή και σε ποιον θα διαθέσετε τα χρήματα του δήμου για την προβολή αυτή.

Ερχεται Πάσχα, καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα τουριστικής προβολής.!!! Οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες καταστηματάρχες, επισιτιστές, οι έμποροι αγωνιούν ! Καταρτίστε πρόγραμμα !

Και εν πάσει περιπτώσει αν η αντιπολίτευση ενώ συμμετέχει στην επιτροπή τουρισμού , έχει άλλη πρόταση ας την καταθέσει. Να ψηφιστεί η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα για το δήμο αρκεί να είναι τυπικά υλοποιήσιμη ..

 

Σσ. Η παράταξη Λογοθέτη είχε αποχωρήσει νωρίς από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε κάποια λεγόμενα της κ. Πρωτοπαππά. Ο κ. Καραπανάγος αποχώρησε μετά τη συζήτηση του θέματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κριτική που του άσκησαν οι φορείς, λέγοντας πως επιχείρησαν τη φίμωση της παράταξής του .

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog