Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Με απόφαση Δικαστηρίου αφαιρέθηκαν ψευδή δημοσιεύματα από ιστοσελίδα

- Advertisement -
O νόμιμος εκπρόσωπος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Homo Educandus, κ. Απόστολος Πλαστήρας ενημερώνει :
Σε συνέχεια του απο 9-3-2020 δελτίου τύπου που κοινοποιήσαμε στον τύπο, ως απάντηση σε ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας ……. ….. …. εις βάρος του εκπαιδευτηρίου μας και του Διευθυντή μας και προς ενημέρωση του  ευρύτερου κοινού της Κορινθίας και τον γονέων των μαθητών μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Κατόπιν της απο 11-3-2020 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που ασκησε το εκπαιδευτήριό μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου κατά της ως άνω ηλεκτρονικής εφημερίδας που ανήρτησε σειρά άρθρων της, με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο για το εκπαιδευτήριό μας και τη λειτουργία του, αλλά και με περιεχόμενο που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις περί μη λειτουργίας μας λόγω υπάρξεως ύποπτου περιστατικού κορονοιού, εξεδόθη σημερα 12-3-2020 απο το κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται η εν λόγω ηλεκτρονική εφημερίδα και το άτομο που διαχειρίζεται αυτήν , να αφαιρέσουν άμεσα τα εν λόγω άρθρα απο την ιστοσελίδα της και απαγόρευσε την αναδημοσίευσή τους.
Το Δικαστήριο διέγνωσε το ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων και κυρίως το κίνδυνο που δημιουργείται απο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο κοινό, ιδιαίτερα τη παρούσα χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η αντοχή του κράτους και των ανθρώπων απο την επιδημία του κορονοιού.
Ενημερώνουμε μάλιστα οτι σήμερα 12-3-2020,  επισκεφθήκαμε μετά του Πληρεξουσίου Δικηγόρου μας κ. Αναστασίου Κοσμά, το κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου όπου εγχειρήσαμε τα ψευδή και συκοφαντικά άρθρα της εν λόγω ηλεκτρονικής εφημερίδας και αυτός κίνησε ΑΜΕΣΑ τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για ανεύρεση των υπαιτίων και τη τιμωρία αυτών και για το έγκλημα του άρθρου191 ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων).
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση οτι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλάψει τη φήμη και αξιοπιστία του εκπαιδευτηρίου μας.
Κόρινθος 12-3-2020
Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog