Ο Γιώργος Ζαμπέλης είναι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας εδώ και πολλά χρόνια. Βιώνει από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη γειτονικά χώρα και σπεύδει να προειδοποιήσει τους Έλληνες… Γράφει για λογαριασμό του Sportime την καθημερινότητα των Ιταλών και τονίζει με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στις κυβερνητικές εντολές.

Δραστηριοποιείται στην Ιταλία ως επίσημος ατζέντης FIBA και ιδιοκτήτης της εταιρείας ΟΜΝΙΑ SPORTS. Και γράφει για τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία. Είναι ανατριχιαστικά…

Ο Γιώργος Ζαμπέλης γράφει από την Ιταλία

«Καλησπέρα φιλοι μου,

μου ζητήθηκε από το Sportime να εκφράσω την εμπειρία μου στην Ιταλία σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την εποχή μας και για την γενιά μας γενικότερα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν και δικαιολογημένα βέβαια , λείπω μόνιμα γύρω στα 25 χρόνια από την Ελλάδα την οποία επισκέπτομαι συχνά , και ζω εδώ και 5 χρόνια πλέον σε μια πανέμορφη αλλά άγνωστη γωνιά της Λίμνης Γκάρντα στην Βόρεια Ιταλία. Εκει που δυστυχώς είναι πολύ κοντά και πολύ έντονος ο πυρήνας του κορονοϊού.

«Πρέπει να είμαστε μια γροθιά»

Δεν είμαι επιστήμονας , ούτε ειδήμονας .Δεν ειμαι πολίτικός και δεν ψάχνω ψήφους και συμπάθειες. Κι επίσης δεν θέλω να ζορίσω κανέναν αφού η πίεση είναι πολύ μεγάλη τώρα για όλους μας. Αλλά όντως η κατάσταση χρήζει μεγάλης κοινωνικής ευθύνης προς εμάς και τους συνάνθρωπους μας και δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε κυβερνητικές αποφάσεις που ενδεχομένως θα πλήξουνε μέρος των ελευθεριών μας για ενα μικρό χρονικό διάστημα.

Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι σαν πρωτόγνωρο γεγονός , ακόμα και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις αναγκαστικά θα κάνουν και λάθη. Άρα αποτελεί χρέος όλων μας να κάνουμε ομαδικό παιχνίδι , να είμαστε μια γροθιά .

«Ανα τετράδες στις δημόσιες υπηρεσίες, ό,τι περισσεύει σε σούπερ μάρκετ»

Ζω αυτή την καθημερινότητα εδώ και μέρες πλέον . Στην αρχή κάναμε το λάθος να το υποτιμήσουμε και το πληρώνουμε πολύ ακριβά τώρα με θανάτους , αρρώστους και περιορισμούς στις ατομικές ελευθέριες και τις συνήθειες μας.

 

Έχουν αλλάξει οι ισορροπίες μας όλες . Δεν μπορούμε να βγούμε τις ώρες που θέλουμε, στις υπηρεσίες μπαίνουμε ανά τετράδες αν είμαστε τυχεροί. Στα σούπερ μάρκετ δεν αγοράζουμε ό,τι θέλουμε αλλά ό,τι περισσεύει , ένα μέτρο απόσταση από τον διπλανό .Με μάσκα και γάντια και προπάντων με υπεύθυνη δήλωση ότι οπου πάμε έχουμε συγκεκριμένο λόγο .

Όλες οι δραστηριότητες μας πρέπει να είναι εντός του Δήμου διαμονής. Φανταστείτε λοιπόν άμα η έκταση αυτού του Δήμου ειναι ελάχιστη, πόσο περιορισμένη μπορεί να είναι η καθημερινότητά μας.

Ζω κατ επιλογή μου μακριά από στενούς μου συγγενείς που ανησυχώ γι αυτούς και ανησυχούν για μένα. Και δεν έχω καμία δυνατότητα να τους δω από κοντά σε τόσο δύσκολες στιγμέ. Και το βασικότερο δεν ξέρω πότε όντως θα μπορέσω…

«Οποιαδήποτε παράβαση χρήζει ποινικής δίωξης για δολοφονία εξ αμελείας»

Παρόλα αυτά αναγκάζομαι και το δέχομαι και προχωράμε όλοι μας. Ωραία λοιπόν δεν είναι έργο φαντασίας , αυτό συμβαίνει μόνο 2,5 ώρες πτήση από τη Αθήνα !

Οποιαδήποτε παράβαση αυτών των κανονισμών χρήζει ποινικής δίωξης απο τις αστυνομικές αρχές και κατηγορία δολοφονίας εξ αμελείας σε κάποιες περιπτώσεις .

Ο Γιώργος Ζαμπέλης προειδοποιεί

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ , δεν υπάρχει το «σε εμενα δεν με αγγίζει» ή «δεν πρόκειται να πάθω τίποτα γιατί είμαι νέος» ή «γιατί είμαι όμορφος και πιο δυνατός» . ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ , οι καιροί της αμελείας τελειώσανε. Ο αθλητικός κόσμος της Ιταλίας ήδη έχει τραυματιστεί από τις δηλώσεις ποδοσφαιριστών , από παράγοντες στο ιταλικό μπάσκετ που ήδη μολύνθηκαν. Και από Αμερικάνους αθλητές που τρομαγμένοι φεύγουν με τις οικογένειές τους από την πιο όμορφη χώρα του κόσμου .

Απόδειξη ότι ο ιός δεν κοιτάζει κανένα στα μάτια , φύλο , εθνικότητα , ηλικία ….άμα διαλέξει ένα κορμί να μείνει θα το κάνει αμείλικτα !

Ζαμπέλης: «Να μείνουμε στα σπίτια μας»

ΣΙΓΟΥΡΑ μας αιφνιδίασε , τον υποτιμήσαμε , αλλά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ιδίως για τους αγαπημένους μας ανθρώπους που ενδεχομένως να ειναι πιο ευαίσθητοι , έχουμε χρέος να είμαστε πειθαρχημένοι και να ακούσουμε τις εντολές στην παραμικρή λεπτομέρεια . Εδώ δεν υπάρχει χρόνος να κρίνουμε άμα οι εντολές ανήκουν σε ένα κόμμα ή σε άλλο , αν είναι καλές η όχι . Απλά η εμπειρία μας στην Ιταλία ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να βοηθήσει και να προλάβει τα χειροτέρα σε άλλες χώρες και ιδίως στην αγαπημένη μου Ελλάδα. Όπου έχω πολλούς ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι και προσωπικά .

Εδώ δεν είναι θέμα άμα στην Ιταλία η κατάσταση είναι χειρότερη από άλλους. Απλά ΠΡΕΠΕΙ να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο χώρο όπου κάποιες γωνίες είναι τώρα πιο μολυσμένες και αύριο μπορούν να επηρεάσουν τους υπολοίπους. Ας ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !

Θα πρέπει να ζήσουμε έστω και για λίγο στην εποχή της προσοχής, της ευθύνης, του σεβασμού και της υπακοής , να παίξουμε «κεκλεισμένων των θυρών» ας μου επιτραπεί η αθλητική έκφραση. Να μείνουμε στα σπίτια μας και να επικοινωνήσουμε και να δουλέψουμε με τα χρήσιμα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία , να περιορίσουμε τις εξόδους μας ΜΟΝΟ για πραγματικές ανάγκες , γιατί όσο ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ και να ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητά μας .

«Σας παρακαλώ, μείνετε μέσα»

Ας χρησιμοποιήσουμε τα Social media για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και χρήσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης του ιού, γιατί όχι και με ένα hashtag #egwmenwspiti . Βγείτε στα μπαλκόνια, ανάψτε ένα κερί και μιλήστε με τον διπλανό σας. Καθήστε σπίτι και γνωρίστε καλυτέρα τον/την σύντροφο σας (…ευκαιρία είναι) , διαβάστε ένα βιβλίο , μάθετε γράμματα στα παιδιά σας , δείτε την κατάσταση από μια θετική γωνιά όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε γωνίες του εαυτού μας που δεν γνωρίζουμε ακόμα η που έχουμε αποθηκεύσει λόγω του στρες των σύγχρονων καιρών μας .

Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!!

Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου!

Εύχομαι με τις λίγες δυνατότητες που έχω , να φανώ χρήσιμος σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα που με φιλοξενεί, την Ιταλία αλλά και την χώρα που μεγάλωσα και αγαπώ την Ελλάδα .

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλό κουράγιο σε όλους μας».

 

Πηγη