Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να περιοριστούν οι επισκέψεις των πολιτών στις αστυνομικές υπηρεσίες λόγω Κορωνοϊού

- Advertisement -

1. Με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού είδαμε τη λήψη έκτακτων μέτρων από τις Κυβερνήσεις των Χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σκοπός των μέτρων είναι η αποφυγή της μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού με τον περιορισμό των επαφών των πολιτών. Είδαμε τον περιορισμό ή και τη διακοπή της λειτουργίας Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δικαστηρίων κ.λ.π. ή την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση με ηλεκτρονικά-τεχνικά μέσα.

2. Δεν είδαμε όμως καμιά μέριμνα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και τους υπηρετούντες αστυνομικούς. Ενώ τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) δεν ενεργούν π.χ. γνήσια υπογραφής, δεν συμβαίνει το ίδιο με αυτές. Είναι αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να διακοπούν λειτουργίες, που αφορούν τη Δικαστική Αστυνομία και ιδίως τη Δίωξη του Εγκλήματος. Όμως είναι αναγκαίο να περιοριστούν εργασίες, που αφορούν τη Διοικητική Αστυνομία και οι επισκέψεις των πολιτών στα αστυνομικά καταστήματα.

3. Ενέργειες διοικητικής φύσεως, που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα, μπορεί να διακοπούν ή να ανασταλούν. Για παράδειγμα μπορεί να ανασταλούν ή ακόμη και να ακυρωθούν οι διαδικασίες των διοικητικών κυρώσεων, που αφορούν την αφαίρεση των αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης οχημάτων. Εξάλλου η κίνηση με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα θα περιορίσει τις μετακινήσεις με τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς.

4. Κατά συνέπεια, είναι απολύτως αναγκαία η λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή για την προστασία των αστυνομικών και των λοιπών πολιτών, αλλά και της Δημόσιας Υγείας γενικά!!!

Νικόλαος Αθ.Μπλάνης
Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.
Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης
και Ανθρώπινου Δυναμικού Α.Ε.Α/Υ.Δ.Τ.
Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog