Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ισπανία: Αγωνία για Ελληνες φοιτητές

- Advertisement -

Ανεξέλεγκτα αυξάνονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στον πλανήτη – κυρίως στην Ευρώπη – με την Ισπανία να έρχειται στην πρώτη γραμμή, εμφανίζοντας 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας μέσα σε μία ημέρα!

Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161 και σήμερα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Μέσα σε αυτή την δραματική κατάσταση και την καραντίνα που έχει επιβληθεί στην χώρα, 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ταξίδεψαν στην σΙπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+, βρίσκονται αποκλεισμένοι στην χώρα και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ισπανία.

Επίσης,  187 φοιτητές του ΑΠΘ βρίσκονται εγλωβισμένοι σε Ιταλία και Ισπανία μέσω των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus

Προκειμένου να ανακόψει την φονική εξάπλωση του ιού, η Ισπανία έκλεισε χες τα χερσαία σύνορά της  με όλη την Ευρώπη, ενώ διέκοψε την  αεροπορική σύνδεση με την Πορτογαλία.

Τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μονάχα για να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog