Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Συνελήφθη ψαράς στο Σκάλωμα

- Advertisement -

Συνελήφθη  κυβερνήτης-ιδιοκτήτηςαλιευτικού επαγγελματικού σκάφους  στις 14 Μαρτίου, από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στην περιοχή Σκάλωμα Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε η αλίευση συνολικά δύο χιλιάδων ατόμων του είδους ολοθούριο, καθ’ υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλιευομένων ατόμων του είδους ανά σκάφος και ανά ημέρα, το οποίο ορίζεται σε τετρακόσια άτομα.

Επιπλέον, διακόσια άτομα της προαναφερθείσας ποσότητας βρέθηκαν να είναι υπολειπόμενου βάρους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση βεβαιώθηκαν δύο αλιευτικές παραβάσεις, ενώ τα παράνομα αλιεύματα κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν στη θάλασσα.

 

Σημειώνεται ότι το ολοθούριο, το λεγόμενο “αγγούρι της θάλασσας”  θεωρείται ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα στην Ασία (ειδικά στην Κίνα και στην Ιαπωνία). Συναντώνται συνολικά 1.250 είδη σε όλο τον κόσμο, με το ιαπωνικό ολοθούριο (namako) να θεωρείται το ποιοτικότερο, με την τιμή του συχνά να αγγίζει ή να ξεπερνά και τα 3.500 δολάρια το κιλό. Το ολοθούριο είναι στο μενού των πιο γκουρμέ εστιατορίων της Ασίας αλλά και σε επιλεγμένα ντελικατέσεν.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog