Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μέτρα για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Κορίνθου

- Advertisement -

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ ενημερώνει το κοινό ότι το Νοσοκομείο μας υλοποιώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει εκπονήσει Επιχειρησιακό Σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού (COVID-19).

Τα κύρια σημεία του ανωτέρω Σχεδίου που αφορούν το κοινό είναι:

  • Όλοι οι προσερχόμενοι συμπολίτες μας στο Νοσοκομείο ερωτώνται από το προσωπικό φύλαξης (security) για τον λόγο προσέλευσής τους στο Νοσοκομείο και αναλόγως κατευθύνονται μέσω προκαθορισμένης εισόδου στο ανάλογο Τμήμα ή Υπηρεσία.
  • Οι είσοδοι του Νοσοκομείου μας είναι πλέον δύο (2). Η μία (1) για τους ασθενείς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η άλλη για τους συνοδούς των νοσηλευόμενων ασθενών και το προσωπικό του Νοσοκομείου.
  • Στις εισόδους του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί ευανάγνωστες, ευμεγέθεις αφίσες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (προερχόμενες από τον ΕΟΔΥ) προς ενημέρωση των εισερχόμενων στο νοσοκομείο.
  • Όσον αφορά στο επισκεπτήριο ασθενών σύμφωνα με το υπ’αρ.πρωτ: 13975/28-2-2020 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας καταργείται, αλλά σε όλους τους ασθενείς επιτρέπεται η παρουσία ενός (1) συνοδού.
  • Από τη Δευτέρα 16/3/2020 σύμφωνα με το υπ.αρ.πρωτ.:11678/12-3-2020 έγγραφο της 6ης Υ.ΠΕ. γίνεται αναστολή λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και αναβολή των τακτικών χειρουργείων μέχρι νεωτέρας. Τα επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται μόνο με αυστηρά κριτήρια.
  • Έχουν συγκροτηθεί ομάδες ιατρών, νοσηλευτών για την υποδοχή και διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων με λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2).
  • Στην είσοδο του ΤΕΠ λειτουργεί λυόμενος οικίσκος (ISO BOX) για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού δωρεά στο Νοσοκομείο της εταιρείας «ΛΑΡΣΙΝΟΣ». Προσεχώς θα λειτουργήσει και δεύτερος αντίστοιχος οικίσκος, δωρεά της εταιρείας «MOTOR OIL”. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί και δημόσια τις ανωτέρω εταιρείες για την προσφορά τους αυτή.

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφώνονται με τα προαναφερθέντα μέτρα και ζητούμε την κατανόησή τους για τυχόν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog