Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκκληση της κυβέρνησης για εθελοντές στις δομές υγείας της χώρας

- Advertisement -

«Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι πρωτόγνωρη και η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας. Στην προσπάθεια αυτή κανένας δεν περισσεύει» δήλωσε σήμερα η ααπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοινώνοντας ότι – καθώς η πανδημία του κορωνοιού εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρα και από εθελοντές.

Το εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο Σύστημα Υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Από σήμερα βρίσκεται στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα εθελοντών του υπουργείου Υγείας στο ethelontes.gov.gr. Σε αυτήν οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.

Οι αιτήσεις των εθελοντών θα καταχωρούνται ανά Υγειονομική Περιφέρεια σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησης που θα συμπληρώνουν στο σχετικό πεδίο.  Εν συνεχεία θα υπάρξει κατανομή από τις Υγειονομικές Περιφέρειες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στις δομές υγείας της περιοχής ευθύνης τους.

Οι εθελοντές θα μπορούν να παρέχουν συγκεκριμένο έργο και θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ κοινοποιεί ήδη οδηγίες ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών λόγω του κορονοϊού, οι οποίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Σε αυτόν τον τομέα αναζητούνται συνέργειες και με άλλους τρόπους και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, δήλωσε η κυρία Πελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog