Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία ασθενή: Oι γιατροί χειροκροτούσαν όταν μου ανακοίνωσαν ότι είμαι αρνητικός στον ιό

- Advertisement -

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου ασθενή, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου με πνευμονία και υποβλήθηκε στο τέστ για τον κορωνοϊό. Με επιστολή του στο loutrakiblog.gr περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε και τη στιγμή που του ανακοίνωσαν οι γιατροί τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

 

“Είχα ίωση, ο πυρετός όμως μετά από τρεις μέρες ανέβηκε.Ηρθα στο νοσοκομείο με 40 πυρετό. Χωρίς βήχα, χωρίς άλλα συμπτώματα. Πολύ αυστηρά τα μέτρα στο Νοσοκομείο. Μίλησα στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων με ένα σεκιουριτά και μου είπε να περιμένω. Εξω στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου υπάρχουν δυο isobox για να εξετάζονται όλα τα ύποπτα κρούσματα.

Περιμένω καρτερικά τη σειρά μου, ψήνομαι στον πυρετό. Από το μυαλό μου περνούν άσχημες ιδέες. Ακούω και όλα αυτά στην τηλεόραση καθημερινά και νιώθω τρόμο. Θεέ μου να μην έχω αυτόν τον ιό.

Ερχεται η σειρά μου, αφού έχω συμπληρώσει ένα ειδικό έντυπο (αν πήγα Ιταλία, αν πήγα στους Αγίους Τόπους, αν πήγα στην Πάτρα κλπ) με εξετάζει ένας γιατρός ο οποίος φορά ολόσωμη στολή ατομικής προστασίας. Βλέπω μόνο τα μάτια του μέσα από τα διαφανή γυαλιά του.

Προσπαθεί να με ηρεμήσει, εκείνος δείχνει πιο ανήσυχος. (Φυσικό και λογικό, καθημερινά έρχεται σε επαφή με πολλούς αρρώστους)

Υποβάλλομαι σε σειρά εξετάσεων και ακτινογραφικό έλεγχο. Βαριά πνευμονία. Ο πυρετός συνεχίζει, ανεβαίνει, 40,5, νιώθω κρυάδες. Ανησυχώ και φοβάμαι.

Μου κάνουν εισαγωγή στον 4ο όροφο, μόνος μου σε ένα δωμάτιο πλήρως αποστειρωμένο. Δε μπαίνει κανείς. Μόνο ο νοσηλευτής ο Ηλίας για να μου δώσει τα φάρμακα.

Ευχαριστώ πολύ τον Ηλία. Να τον έχει καλα ο Θεός. Συμπάσχει και αυτός με τους αρρώστους. Αλλο να το περιγράφεις και άλλο να το ζεις…

Ο Ηλίας ήρθε την δεύτερη μέρα, ντυμένος και αυτός σαν αστροναύτης και μου λεει. Βγαίνοντας από δω, δεν θα μπορέσω να ξαναέρθω. Τρομάζω, γιατί τον ρωτάω. Δεν έχω άλλη στολή για να φορέσω..

Πραγματικό αγώνα δίνουν οι άνρθωποι. Το ευχαριστώ είναι λίγο..

Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα για τον  κορωνοϊό. Περνούν χιλιάδες σκέψεις. Που πήγα. Ποιον χαιρέτησα. Δεν είχα ταξιδέψει, δεν είχα δωσει το χέρι μου. Με ποιους ήρθα σε επαφή. Με τους δικούς μου ανθρώπους. Αν έχω τον ιό και τους έχω κολλήσει. Τρόμος, νιώθω να ιδρώνω από φόβο.

Μιλώ με τους δικούς μου ανθρώπους στο τηλέφωνο και προσπαθώ να δείχνω δυνατός. Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα. Οι ώρες που περνούν ατελείωτες, αιώνες.

Την επόμενη μερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έξω από την  πόρτα έρχεται ο Ηλίας και δυο γιατροί. Με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Κομπιάζω, ιδρώνω, σκέφτομαι μόνο το αποτέλεσμα του τεστ.

Πλησιάζουν με εκείνες τις στολές, μόνο που τους βλέπεις, λες πεθαίνω. Εκείνη τη στιγμή τους βλέπεις θεούς. Μόνο αυτοί μπορούν να σε σώσουν…

“Μπράβο, είσαι καθαρός !!”

“Ναι ρε αγόρι μου είναι αρνητικό!!”

“Μπράβο ρε (με το μικρό μου όνομα)”

Χειροκροτούν, με χτυπούν με ανακούφιση στον ώμο. Και χειροκροτούν. Λυγίζω, ξεσπώ σε κλάματα.

Και κείνοι φωνάζουν ΜΠΡΑΒΟ και χειροκροτούν. Χειροκροτούσαν γιατί και οι ίδιοι φοβούνται, γιατί παλεύουν με ένα αόρατο εχθρό, γιατί αντιμετωπίζουν κάτι πρωτόγνωρο. Γιατί τα μέσα τους είναι λίγα…Γιατί είναι άνθρωποι !

Σηκώνω το τηλέφωνο, είμαι καλά και κλαίω.

Ακόμα χειροκροτούν !!

 

Σας ευχαριστώ όλους, είστε πραγματικοί ΗΡΩΕΣ ! Τελικά έχω αυτήν την πνευμονία. Ιογενής. Νοσηλεύομαι και λαμβάνω αντιβίωση.

 

Κάνω έκκληση στους μεγαλοεπιχειρηματίες του Νομού. Προμηθεύστε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με ατομικές στολές προστασίας.”

 

**LB:Τα στοιχεία του αναγνώστη-ασθενή δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο δωμάτιο του τέταρτου δεν μπήκε μόνο ο Ηλίας…μπήκαν και οι άλλοι νοσηλευτές βάρδιας καθώς και οι ιατροί που τον εξέτασαν….Έτσι για να είμαστε ακριβείς! Κ.Κοροβεσης

    • Το αναφέρει κ. Κοροβέση, ευχαριστεί όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αναφέρεται ειδικά στο νοσηλευτή με το όνομα Ηλίας,για να αναδείξει τη μεταξύ τους συνομιλία-περιστατικό-πρόβλημα με τα ατομικά μέτρα προστασίας που λείπουν. Εχουμε αναφερθεί με άρθρα μας στο μεγάλο αγώνα που κάνετε ολοι σας! Ολόκληρη η Κορινθία σας ευχαριστεί από καρδιάς !! Να είστε όλοι καλά, να έχετε δύναμη για να μπορείτε να παρέχετε τις υπηρεσίες σε όλους εμάς που σας έχουμε ανάγκη ! Καλή συνέχεια ! Σας ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς ! ΓΙΑ ΟΛΑ !!!!
      Ο κ. Κοροβέσης για όσους δεν γνωρίζουν είναι ιατρός στο νοσοκομείο και μάλιστα άριστος !

  2. κ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΊΓΟΥΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΙ ΆΛΛΟΙ ΝΙΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΙΝ ΑΣΘΕΝΉ, Ο ΗΛΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΆ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΌ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΊΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΊΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΥΨΗΛΉ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

  3. Ίσως ο Ηλίας να διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα. Υψηλό βαθμό συναισθηματικήςνοημοσυνης. Αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι εξαιρετικος

  4. Το σημαντικό είναι ότι το τεστ βγήκε αρνητικό και ότι ο άνθρωπος πάει καλά!! Μεγάλο μπράβο στους Ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα τους!!Την καλησπέρα μου στον κ. ΚΟΡΟΒΕΣΗ και χρόνια πολλά σε όλους!!Μιχας Αν. Ιατρός

  5. Από ψυχολογία ασθενούς γνωρίζει κανείς;;;;;;Ένα βλέμμα συμπόνιας,αγωνιας,μια τόσο δα μικρή λέξη μπορεί να κάνει την διαφορα.

  6. Ευχαριστώ για τα σχόλια θεωρώ όμως ότι όλοι κάνουμε το καθήκον μας και τίποτα άλλο.Θέλω να επισημάνω ό,τι υπάρχει υλικό απλώς προσπαθούμε να κάνουμε τις δουλειές όλες μαζι όσο είναι δυνατον για να μη γίνονται σπατάλες.Αν έχει ανάγκη ο ασθενής φυσικά θα ξαναμπούμε.

  7. ♥️ Βοήθεια των ανθρώπων μας κ όλων η προστασία κ η προσευχή ! Ευχή μας να ξανα χειροκροτήσουν κ να χειροκροτούν πάντα κ για καλό !!!

  8. Πως καταφέρνετε να χάνεται την ουσία κάθε φορά εδώ μέσα και καταλήγετε να “κατινιαζετε” ακόμα και σε περίοδο ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ, ο άνθρωπος σώθηκε αυτό μετράει ,όταν τελειώσει μην ανησυχείτε θα πάρουν τα εύσημα (τα οποία παιρνεις δεν ζητάς ) αυτοί που πρέπει ,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να δώσουμε χρόνο στους επιστήμονες να βγάλουν αντίδοτο .

  9. Η όλη ιστορία δηλαδή έχει ως εξης: κάποιος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο νομίζοντας πως πάσχει από την ασθενεια-μόδα της εποχής. Το προσωπικό τον παρέλαβε, τον εξέτασε και διαπιστώθηκε ότι δεν πασχει από κορωνοϊό. Λοιπόν;

  10. ΕΥΤΥΧΩΣ που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλιώς εμείς οι “παρακατιανοί” πολίτες δεν θα είχαμε καμία ελπίδα επιβίωσης, φροντίδας και ανθρωπιάς ..ΑΥΤΑ … ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ……..

  11. ΕΥΤΥΧΩΣ που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλιώς εμείς οι “παρακατιανοί” πολίτες δεν θα είχαμε καμία ελπίδα επιβίωσης ..ΑΥΤΑ .. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog