Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Έφυγε μια μεγάλη ΚΥΡΙΑ ! Καλό ταξίδι Κατερίνα Παπαλυμπέρη

- Advertisement -

Ένα ακόμη λουλούδι κόπηκε…

Ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη μας Κατερίνα Τζωρτάτου Παπαλυμπέρη.

Κάποτε ο Λίχτενμπεργκ είχε πει «Λυπάμαι όποτε πεθαίνει κάποιος με ταλέντο, γιατί η γη χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους περισσότερο απ’ ότι ο ουρανός», τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την εξιστόρηση όσων αποσιωπώνται.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 το Λουτράκι έχασε ένα από τα θεμέλιά του. Η αγαπημένη σε όλους μας Κατερίνα Τζωρτζάτου Παπαλυμπέρη απεβίωσε χωρίς να προλάβει να αποχαιρετήσει κάποιους από τους αγαπημένους της ανθρώπους. Η χρήση του παρελθοντικού χρόνου είναι περιττή, καθώς σε κάθε σημείου της όμορφης αυτής κωμόπολης θυμίζει τις στιγμές που έζησε. Ένας άνθρωπος με έντονο και δυναμικό χαρακτήρα, με αγάπη  για το συνάνθρωπο, μα πάνω από όλα ένα πνεύμα γεμάτο δικαιοσύνη. Η χρήση της λέξης «ανακρίβεια» αντικαθιστούσε τη λέξη «ψέμα». Ένα ακόμη στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας της.

Επαγγελματίας, σωστή σύντροφος, γεμάτη ιδέες και οράματα για τον τόπο καταγωγής της. Ένα λουλούδι που κόπηκε και στολίζει τώρα τον ουρανό. Συνεργάστηκε με σπουδαία άτομα όπως και ανέδειξε γνωστούς δημοσιογράφους και καλλιτέχνες. Θεωρούσε πως οι φωτογραφίες ήταν στιγμές που τις πάγωσε χρόνος, γι΄ αυτό και το σπίτι ήταν γεμάτο.

Η γνωριμία μας ήταν τυχαία και αλλά η επικοινωνία των ψυχών μας έγινε χωρίς κόπο. Όπως και η ίδια έλεγε «τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε, γι’ αυτό πολλές φορές καταλήγουμε σε τσακωμούς, ενώ τους φίλους που γίνονται συγγενείς τους αγαπάμε για πάντα». Η θεία Κατερίνα όπως ήθελε να την αποκαλούμε βρίσκεται πλέον με τον αγαπημένο της σύζυγο, κ. Ανδρέα Τζωρτζάτο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα και θα σε αγαπάμε για πάντα!

«Ο θάνατος δεν πλήττει εκείνον που θερίζει, αλλά εκείνους που μένουν» Κ. Μάρξ

Λίνα Δημητρά

 

Loutrakiblog.grΗ κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (λόγω κορωνοϊού). Η Κατερίνα Παπαλυμπέρη διατηρούσε από τη δεκαετία του 60 βίλα στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου. Ηταν μια αριστοκράτισσα που είχε συναναστραφεί με όλους τους σπουδαίους, πολιτικούς, εφοπλιστές, δημοσιογράφους κλπ. Διατηρούσε με πολλούς στενές φιλικές σχέσεις.Το σπίτι της κοσμούσαν πολλές φωτογραφίες με πρόσωπα σημαίνοντα της εποχής.

Ηταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΕΟΤ, πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της ένωσης ανταποκριτών ελληνικού τύπου του εξωτερικού. Ο σύζυγός της ήταν μέγιστος δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού για 20 συναπτά έτη.

Η Κατερίνα Παπαλυμπέρη είχε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οικογένειες στο Λουτράκι. Ηταν ευαίσθητη, με χρυσή καρδιά που ανταποκρινόταν άμεσα σε όποιον ζητούσε βοήθεια…

Το Λουτράκι της οφείλει πολλά ! Κατ΄αρχήν την ύπαρξη του Καζίνο λόγω των ενεργειών που έκανε με το σύζυγό της . Συνέβαλαν επίσης τα μέγιστα απο κοινού στη βελτίωση των ιαματικών λουτρών.

Ηταν μια γυναίκα πανέμορφη, μια γυναίκα ανεξάρτητη, πανέξυπνη που τη δεκαετία του 60 τόλμησε να κάνει μπάνιο τόπλες στην παραλία του Λουτρακίου προκαλώντας σχόλια και “πανικό”..

Ευφυής με πολύ χιούμορ, πραγματικά άφησε το στίγμα της στο Λουτράκι που τόσο αγάπησε και που τόσο πρόσεχε !

Δεν υπήρξε όμως ούτε μια ανακοίνωση από τους τοπικούς άρχοντες, πρώην και νυν στη μνήμη της….

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Κατερίνα ! Eλαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει ! Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες…..

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΚΙΚΗΣ ΣΕΓΔΙΤΣΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΌΝΤΩΣ ΉΤΑΝ ΚΥΡΙΑ.ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΑΞΊΔΙ. ΒΑΣΊΛΗΣ ΝΤΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΊΡΗ.

  2. Όλα αυτά που γράφετε για την κυρία είναι ψευδή δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος στον εοτ ολα τα χρωστάει στον αείμνηστο και σπουδαίο δημοσιογράφο Ανδρέα τζωρζατος καλο παράδεισο Ανδρέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog