Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Στους 2.314 έφτασαν οι νεκροί

- Advertisement -

Άλλοι 319 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες σε νοσοκομεία της Γαλλίας από τον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.314, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Με βάση τον νέο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τις 17.620 (+1.888). Από αυτούς τους ασθενείς, οι 4.273 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση τη λήψη της απόφασης για απαγόρευση των μετακινήσεων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν ανέβαλε τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Τη στιγμή που πήραμε την απόφαση για καραντίνα, υπήρχαν λιγότερα από 8.000 κρούσματα και λιγότεροι από 200 νεκροί. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη στιγμή που οι κυβερνήσεις πήραν αυτήν την απόφαση αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να πει ότι υπήρξε καθυστέρηση», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η Γαλλία παρήγγειλε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο μάσκες, κυρίως από την Κίνα. Σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούνται 40 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα και αυτή τη στιγμή το απόθεμα επαρκούσε μόνο για τρεις εβδομάδες.

Γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί αλλά και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της πρώτης γραμμής, κατήγγειλαν την έλλειψη μασκών στη Γαλλία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog