Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εντός Απριλίου η κονωφελής των 36.500 θέσεων εργασίας σε δήμους

- Advertisement -

«Άμεσα και συγκεκριμένα εντός Απριλίου ενεργοποιείται το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18 – 67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ όπως επίσης και όλα τα Προγράμματα στήριξης των ανέργων του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά Προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους” σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γ. Βρούτσης, κατά τη διυπουργική παρουσίαση του νέου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε την 30η Μαρτίου.

Το πρόγραμμα αφοράς στην Κοινή Υπουργική Απόφαση « Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων ».

 

Επίσης ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι από σήμερα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού, για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν Δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν Αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία.

Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση Δελτίου ανεργίας και οι Αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι η έγκριση των θέσεων θα γίνει σύμφωνα με οργανογράμματα και τον προγραμματισμό των προσλήψεων που έχουν καταθέσει οι δήμοι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog