Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο μπαρμπα-Αντρέας που έγινε καρτ-ποστάλ και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο !

- Advertisement -

Ο μπάρμπα Αντρέας Λέκκας [Νταμάζος], ήταν από τους τελευταίους εναπομείναντες ωραίους ανθρώπους του Λουτρακίου.

Μάγκας, ξερακιανός όπως όλοι οι πευκαράδες, με το μουστάκι και μια τραγιάσκα επί μονίμου βάσεως. Είχε και μια βροντερή φωνή που πήγαινε ασορτί με το παρουσιαστικό του.

Του άρεσε το ποτό, κύρια το κρασί αλλά δεν έλεγε όχι σε οτιδήποτε άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Τελευταία στις βόλτες που έκανε στην παραλία οι τουρίστες δεν έμεναν ασυγκίνητοι στη θέα του και τον χάζευαν.

Αυτός το καταλάβαινε, του άρεσε και άρχιζε να κελαηδάει, να κάνει δηλ. φωνές πουλιών. Οπότε ο θαυμασμός τους φούντωνε γι΄ αυτόν τον ωραίο τύπο του Λουτρακίου.

O μπαρμπα Αντρέας …έγινε και καρτ ποστάλ. !! Η φωτογραφία που βλέπετε ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας το Λουτράκι !

 

πληροφορίες από το Χρήστο Παντελέου (ευχαριστούμε)

**Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στον Αντρέα Λέκκα (Ουαλία) και στη μνήμη του παππού του

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ το μπλοκ για την ανάρτηση. Την έχουν βάλει κατά καιρούς πολλοί σε σελίδες στο φεισμπουκ. Την έβαλα και εγώ στην σελίδα Loutraki memories που δημιουργήθηκε για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Ο τόπος μας έχει πολλούς παραδοσιακός αυθεντικούς ανθρώπους που ένας από αυτούς είναι και ο Παππούς μου!! Ευχή μου είναι οι νεότερες γενιές να παραδειγματιζονται από ανθρώπους σαν τον πάππου. Άνθρωποι που είδαν την ζωή και την έζησαν με τη καλή. Εμείς οι νεότεροι που με την πρόοδο και την τεχνολογία και την εύκολη ζωή ξεχάσαμε τι πάει να πει άνθρωπος και ανθρωπιά.

  2. Βάλε τον παππού σου που δεν ξέρουμε ποιος είναι όπως δεν ξερουμεκαι εσένα. Δεν γράφω τίποτα άλλο σεβομενος το παππού και το μπλοκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog