Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα ψηφιακά πρωτάκια: ποίημα και ταινία από τη δασκάλα και τα πρωτάκια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

- Advertisement -
“Τα ψηφιακά πρωτάκια” : Ποίημα από την εκπαιδευτικό της Α’ τάξης του 3ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου
Οι έκτακτες συνθήκες που μας κρατάνε μακριά από τις σχολικές αίθουσες ενέπνευσαν τη δασκάλα του Α1 κ. Γιαννακοπούλου Ολυμπία να γράψει το παρακάτω ποίημα και να το αφιερώσει στα πρωτάκια της, του μαθητές της Α δημοτιού.
Το ποίημα δημοσιεύτηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αμέσως μετά η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη  επικοινώνησε με την κ. Γιαννακοπούλου και της εξέφρασε την επιθυμία να το δημοσιοποιήσει, ενώ  συνεχάρη τόσο τη δασκάλα όσο και το σχολείο  με πολύ θερμά λόγια. Πολλά μπράβο στη δασκάλα !

 

 

Μετά τις λέξεις έρχεται και η εικόνα. Το ποίημα της δασκάλας του 3oυ δημοτικού σχολείου Λουτρακίου  κ. Ολυμπίας Γιαννακοπούλου “Τα ψηφιακά πρωτάκια” μετουσιώθηκε σε μια ταινία διάρκειας 4 30′ με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Α΄τάξης, αλλά και  τους γονείς τους, που πήραν τον ρόλο του κινηματογραφιστή με τις σκηνοθετικές οδηγίες της δασκάλας να έρχονται εξ αποστάσεως.
Στόχος ήταν  να περαστούν μηνύματα όπως το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” αλλά και να φανεί με παραστατικό τρόπο η καθημερινότητα των μικρών μαθητών στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλουν τη σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας και μάθησης.

Το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζουμε εδώ:

Να τονιστεί ότι η δημοσιοποίηση της ταινίας που περιέχει τα πρόσωπα όλων των μαθητών του Α1 τμήματος γίνεται με την έγκριση των γονέων.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog