Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενωση Ξενοδόχων : Aφήστε κάθε μικροπολιτικό διχασμό και λαϊκισμό

- Advertisement -

Οι συνθήκες που βιώνουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στην χώρα μας είναι πρωτόγνωρες. Οι επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι δραματικές. Καταγράφεται κύμα ακυρώσεων τουριστικών πακέτων, ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία, ακυρώσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών, τοποθετώντας τα ξενοδοχεία και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις σε δεινή θέση.

Η Ελλάδα εισέπραξε το 2019 συνολικά 18,1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, ενώ το 2018 είχε έσοδα 16 δισ. ευρώ και το 2017 έσοδα 14,6 δισ. ευρώ. Η καλύτερη εκτίμηση για το 2020 είναι ότι η μείωση θα φτάσει στα 50% και η επέκταση της περιόδου η οποία αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο για το θετικό πρόσημο του τουρισμού, φέτος δεν θα ικανοποιηθεί.

Σύμφωνα και με προβλέψεις του Υπουργείου Τουρισμού, η επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων είναι «Ο εσωτερικός τουρισμός ο οποίος μπορεί να δώσει μία διέξοδο σε αυτή τη δύσκολη χρονιά και να στηρίξει τα ελληνικά ξενοδοχεία αλλά και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.»

 

Ο Ν. Κορινθίας αποτελεί μια σημαντική παράμετρο για την εγχώρια αγορά, διότι βρίσκεται χιλιομετρικά κοντά στην πρωτεύουσα, η πρόσβαση είναι εύκολη και ευελπιστούμε να αποτελέσει πόλο έλξης.

 

Οι Ξενοδόχοι της πόλης του Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων θεωρούν πως όλοι πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και να ενισχύσουμε το «στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας» και να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα τουριστικής προώθησης του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων με έμφαση στην εγχώρια αγορά και ειδικά αυτή της Αθήνας, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό μέρος του μεριδίου και να περισώσουμε την φετινή σαιζόν, όσο αυτό είναι εφικτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα της λήξης της κρίσης αυτής που διανύουμε, ώστε να βγούμε με μια επιθετική τουριστική καμπάνια και να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Αθήνα. Και αυτό πρέπει να το προετοιμάσουμε από σήμερα!

Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Ξενοδόχων καλεί όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας να λάβουν σοβαρά το θέμα, να αφήσουν πίσω κάθε μικροπολιτικό διχασμό και λαϊκισμό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν όλον τον τουριστικό κλάδο του Δήμου από τον οποίο εξαρτώνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, τώρα που περισσότερο από ποτέ οι περιστάσεις το απαιτούν και το επιβάλλουν.

Ευελπιστούμε, πως διατυπώσεις όπως «τόσο καιρό βγάζουν λεφτά, τώρα να δώσουν» & «τα Ξενοδοχεία του Ναυπλίου είναι καλύτερα από αυτά της πόλης του Λουτρακίου», προσβάλλοντας τον Ξενοδοχειακό κλάδο της πόλης, στην δύσκολη αυτή περίοδο, να μην επαναληφθούν.

 

Επιπρόσθετα, και προτάσεις διανομής επιδόματος της τάξης των 250 ευρώ ανά ξενοδοχειακή επιχείρηση ως οικονομική ενίσχυση αντιμετώπισης της κρίσης, αντί της υλοποίησης συνολικού προγράμματος τουριστικής προβολής του προορισμού, να μην θεωρούνται σοβαρές!.

Είναι λάθος την συγκεκριμένη αυτή περίοδο τα πολιτικά παιχνίδια του καθενός να επηρεάσουν το ήδη δύσκολο τουριστικό τοπίο. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να δείξουν, το πολιτικό τους ανάστημα! Μόνο με την σύμπραξη και την συλλογική χάραξη ενιαίας πολιτικής και ουσιαστικών προτάσεων και λύσεων θα μπορέσουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης να βγουν από τον Γολγοθά που έχουν εισέλθει.

Στην αντίθετη περίπτωση, ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση θα επηρεάσουν όλο το τουριστικό κλάδο της πόλης!

Αλλά και θα κριθούν από το τουριστικό κόσμο σε μετέπειτα χρόνο!

 

 

 

Η Πρόεδρος                          Γραμματέας

Φιλιππίδου Σοφία                Άννα Σιαγγανά

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ “ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΓΑΖΑΝΕ ΛΕΦΤΑ, ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ”, ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ “ΒΑΡΑΓΑΝΕ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ” ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΥΠΗΤΑ ΜΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ! ΝΑΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ “ΚΑΚΟΙ” ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΚΑΛΩΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…

  2. Καιρος ειναι οι επιχειρηματιες του τουρισμου και οι ξενοδοχοι να κοιταξουνε και λιγο τον Ελληνα πελατη. Τοσα χρονια ειχαν παρει τα μυαλα τους αερα(ευτυχως οχι ολων) “καβαλοντας το καλαμι” με παραλογες απαιτησεις και χρεωσεις εξοβεληζοντας και αποκλειοντας ετσι τους Ελληνες συμπατριωτες τους απο το ιερο δικαιωμα των διακοπων. Τωρα επειδη οι καιροι… αλλαζουν, και με αφορμη και την πανδημια του κορονοιου, αρκετοι στη χωρα μας θα αναγκαστουν να βαλουν νερο στο κρασι τους κανοντας ετσι την “αναγκη τους φιλοτιμια”!

  3. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΙΜΟΥΝΤΩΝ ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΛΠ?

  4. ΘΑ ΓΊΝΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ… ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΣΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, “ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ” ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΠΛΗ ΕΊΣΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΣ… 90 ΕΥΡΏ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ!!!! ΝΑΙ ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΌΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ…

  5. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ “ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ” ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΜΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΥ 700, 800 ΕΥΡΏ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΩΜΆΤΙΑ! ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΈΧΡΙ ΔΕ ΠΡΟ… ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ. ΆΛΛΑ ΕΊΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ…

  6. φιλε ανωνυμε 11,53μια φεραρι κοστιζει 100,000+ ευρω,σε σπρωχνει καποιος στο να την αγορασει?Ενας αστακος κοστιζει 80+ ευρω,πρεπει να τον αγορασεις?Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους ”ποπους”Στην ελευθερη οικονομια υπαρχουν κερδοσκοποι,ποτε ”χασοσκοποι”Τα ξενοδοχεια θελουν στηριξη μεγαλη για να ξεπεραστει με μικροτερες απωλειες ο ολεθρος που θα βιωσουμε.

  7. ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, Η ΘΑ ΤΟΝ… “ΓΡΑΨΟΥΝΕ” ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ?

  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ 13,13 ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΚΙΟ. ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ, ΚΑΠΟΥ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ {ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ} ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ… ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ… ΔΕΛΕΑΡ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ ΟΠΟΤΑΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ… ΤΑ ΦΟΝΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ “ΞΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΜΑΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΣΤΑΚΟΥΣ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΠΑΥΛΕΙΣ, ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΑΡΙ, ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΦΟΥΑΓΚΡΑ, ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog