Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα ψηφιακή εποχή για το Λουτράκι: Eνα σπουδαίο έργο υλοποιείται για δωρεάν πρόσβαση στο internet!

- Advertisement -
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Συνδέοντας την Ευρώπη – WiFi4EU”, με προϋπολογισμό 15.000 ευρώ και χρηματοδοτείται πλήρως από ευρωπαϊκά κονδύλια που αφορούν στην υπερταχεία ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, ύψους 223 εκατ., που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το πρόγραμμα WiFi4EU απευθύνεται σε φορείς του δημόσιου τομέα των κρατών μελών της ΕΕ και αφορά τη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο Διαδίκτυο (Internet) μέσω ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια κ.α.
Η λειτουργία του δικτύου θα εποπτεύεται σε πραγματικό χρόνο από επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 3 χρόνια, ενώ θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση οι καθορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η πρόσβαση θα είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές, έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. τηλέφωνα), κ.ά.
Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων-Περαχώρας εντάχθηκε στο πρόγραμμα WiFi4EU και υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επένδυση μέσω ειδικού κουπονιού.
Οι εργασίες ανάπτυξης του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα πολλά σημεία διαδικτυακής πρόσβασης της πόλης του Λουτρακίου θα παρέχουν ελεύθερη και ασφαλή σύνδεση στο  Ιnternet σε δημότες και σε επισκέπτες.
Η πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία πραγματικών υποδομών ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, μέσω της
απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.
Παρότι το κονδύλι είναι περιορισμένο, ο Δήμος προτίθεται σύντομα να αναπτύξει το δίκτυο και σε αλλά σημεία και περιοχές του Δήμου.
Θετικότατη λοιπόν χαρακτηρίζεται η  προσπάθεια και πρωτοβουλία με σκοπό την ανάπτυξη που υλοποιείται από το  Δήμο στο πλαίσιο των υποδομών και  της αναζήτησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αφού αποτελεί σαφές παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας στον τόπο, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μένει στο περιθώριο με τη δυνατότητα οι δημότες και οι επισκέπτες του Λουτρακίου να ωφελούνται από αποτελεσματική , σύγχρονη,άμεση, ασφαλή  και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο .
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν το δικτυο ειναι 5g οι κεραιες αυτες ειναι τουλαχιστον επικινδυνες για τη δημοσια υγεια και καθολου τυχαιο που γινεται τωρα,αυτη την εποχη με τα οσα συμβαινουν!Επιτελους σταματηστε να γραφετε για ταχα μου αναβαθμιση της περιοχης και να παραμυθιαζετε το κοσμο!ξυπνατε

    • .Άλλο πράγμα το ασύρματο δίκτυο πρόσβασης στο ιντερνετ που έχουμε και στο σπιτι μας και άλλο οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας και οι τεχνολογίες 4G, 5G. Μια καλύτερη μελέτη και συμβουλές από ειδικούς θα βοηθήσει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog