Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Toυριστικά Γραφεία Λουτρακίου: Άστοχες ιδέες και προτάσεις που ακούστηκαν στα δημοτικά συμβούλια δηλώνουν την ασχετοσύνη όσων τις διατύπωσαν

- Advertisement -

Στην πρωτοφανή κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 και τις πολύ δυσάρεστες συνέπειες που αυτή έχει επιφέρει σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην οικονομία , γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο, και που θα συνεχίσει να πλήττεται για άγνωστο χρονικό διάστημα ακόμη είναι ο τομέας του τουρισμού .

Και τουρισμός , τουρισμός οργανωμένος αυτός που φέρνει στην χώρα τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών της και συμβάλλει όσο λίγοι άλλοι τομείς στην οικονομία της είναι τα τουριστικά γραφεία . Χωρίς τα τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει τουρισμός όπως τον γνωρίζουμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα .

Για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, ο τουρισμός είναι βασικός οικονομικός πυλώνας και τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης δεν θα αργήσουν να γίνουν ορατά.

Ο εσωτερικός τουρισμός σίγουρα μπορεί να δώσει μια ανάσα στις τοπικές επιχειρήσεις και να διασώσει ένα μεγάλο μέρος της «χαμένης» φετινής σεζόν.

Όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό , οι παραδοσιακές αγορές της κεντρικής Ευρώπης δεν φαίνεται να ανακάμπτουν σύντομα από την πανδημία του Covid-19 και οι δυνητικοί επισκέπτες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα ταξίδια στην χώρα μας , την ίδια ώρα που οι touroperators του εξωτερικού δίνουν αγώνα να κρατηθούν όρθιοι, να αποφύγουν πτωχεύσεις ,κοιτάζοντας πλέον προς την σαιζόν του 2021 .

Πολύ σημαντικό είναι από την πλευρά μας η ανάπτυξη μιας στρατηγικής επικοινωνίας και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ,έτσι ώστε η περιοχή μας να βρίσκεται πάντα στον σχεδιασμό των touroperators και για τα επόμενα χρόνια .

Ο εισερχόμενος τουρισμός είναι ίσως η πιο σημαντική πηγή εσόδων και διακίνησης κεφαλαίων στην τοπική αγορά. Οι προσπάθειες ετών να χτίσουμε ξανά το όνομα του Λουτρακίου σαν διεθνή τουριστικό προορισμό και η βελτίωση της επικοινωνίας και των υπηρεσιών μας δεν πρέπει να μείνουν χωρίς αντίκρισμα . Δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τον εισερχόμενο τουρισμό όπως ξενοδοχεία, τουριστικά λεωφορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξεναγοί, οδηγοί, καταστήματα σουβενίρ, τουριστικά θαλάσσια σκάφη κτλ.

Την ώρα που οι επαγγελματικοί τουριστικοί φορείς όλης της χώρας καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα , με αρωγούς τους Δήμους , τις Περιφέρειες και την Κυβέρνηση της χώρας , δεν μπορεί η ιστορία του τόπου να μας βρει απόντες σε αυτή την συγκυρία .

Άστοχες ιδέες και προτάσεις που ακούστηκαν στα πρόσφατα δημοτικά συμβούλια για λύσεις και μέτρα «για εμάς» αλλά «χωρίς εμάς » δηλώνουν πέρα από την ασχετοσύνη αυτών που τις διατύπωσαν, την έλλειψη συναίσθησης της κρισιμότητας της κατάστασης που όλοι βιώνουμε, καθώς και γι’ αυτά που έπονται .

Αναμένουμε το συντομότερο να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι με μοναδικό στόχο τη συνεργασία και τη σύμπνοια για την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση αυτής της

πρόκλησης, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει παρόντες και ανταγωνιστικούς, στη θέση που μας αναλογεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη .

Δημήτρης Βλάσσης ( Heraion Tours )

Μέλος ΔΣ Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Δημήτρης Λείσος ( LM tours)

Aν. Μέλος ΔΣ Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και οταν με το καλο φτιαξει η κατασταση και επανελθουμε στην λεγομενη κανονικοτητα να θυμαστε κυριοι και να επικαλειστε και τοτε τον εγχωριο τουρισμο και τους Ελληνες, αλλιως θα σας χαρακτηριζει απλως το “τα καλα και συμφερωντα”!

  2. Αγαπητοί,είναι πρωτοφανής η κατάσταση που βιώνουμε.Με ενότητα κ ευθύνη ο καθένας από το πόστο του μπορούμε να βοηθήσουμε.Ας αναζητήσουν οι άρχοντες εκείνες τις έμπειρες δυνάμεις που υπάρχουν στο Δήμο μας.

  3. Τόσα χρόνια κυνηγούσατε (κυρίως) Ρώσους..τόσα χρόνια σνομπάρατε οποιονδήποτε ερχόταν από Αττική…Να θυμίσω ότι δεν θέλετε το τρένο για να μην σας χαλάσουν την πόλη..Κάνατε διαφορετικές τιμές ,με πραγματικά μεγάλη απόκλιση,στα δωμάτια.τι να πρωτοπουμε για την όλη συμπεριφορά της πόλης..Θέλετε εγχώριο τουρισμό ; Αλλάξτε νοοτροπία..Δεσμευτείτε ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον εγχώριο τουρισμό και τα υπόλοιπα χρόνια όταν θα φτιάξουν τα πράγματα.Και πιέστε και τον δήμο να αλλάξει την εικόνα της πόλης,να μην στηρίζεται μόνο στην φυσική της ομορφιά.να την κάνει πιο θελκτική

  4. ΦΙΛΕ 1821 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ. ΜΑΔΟΥΣΑΝΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ…

  5. Ωραίος ο 11:41 !!!!!Επειδή στα άλλα μέρη κλέβανε πολύ εμίς εδώ δικαιούμαστε να κλέβουμε λίγο.Θαυμάσια λογική ,άκρως αποκαλυπτική για την αντίληψη περί τουριστικής ανάπτυξης.ΌΠως λέει ο σοφός λαός ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.Η ώρα της αλήθειας οχι μόνο έφτασε αλλά μας προσπέρασε κιόλας!!!!!

  6. 11,21. ΟΤΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΦΑΓΑΝΕ!! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!!

  7. “Tour operators ζητούν εκπτώσεις 40% – 50% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και 25% – 35% για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, από τους ξενοδόχους της Κρήτης, για να υποστηριχθεί, όπως αναφέρουν, η προσπάθεια επανεκκίνησης της σεζόν. «Δεν γίνεται να λειτουργήσουμε με τέτοιες εκπτώσεις. Οι ξενοδόχοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία και να μην υποχωρήσουμε. Αυτές οι τιμές είναι εκτός λογικής. Δεν θα υπάρξει τουρισμός και ξενοδοχεία εάν υιοθετηθούν. Καλύτερα να μην ανοίξουμε από το να αποδεχθούμε αυτές τις προτάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου. «Το μεγάλο πρόβλημα, ανάμεσα στα τόσα άλλα, είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει, κανείς δεν ξέρει πότε ανοίγει η σεζόν και υπό ποιες προϋποθέσεις. Οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ενδώσουν σε τέτοιες τιμές. Αν είναι να πουλάμε μισοτιμής μέσα στον Αύγουστο καλύτερα να τα κλείσουμε τα ξενοδοχεία», σύμφωνα με τουριστικό επιχειρηματία της περιοχης”. ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ TOUR OPERATORS, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΝΕΤΕ? ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕ!!! Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/ti-zitoun-tour-operators-apo-xenodohous-kritis/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog